Nieuws

Michelle Goos "Tweede worden is bijzonder knap van VOC"

Ze is nog maar 25 jaar maar Michelle Goos heeft al een heel handballeven op het hoogste niveau in Nederland achter de rug. Sinds haar dertiende speelt ze al bij het eerste team van VOC Amsterdam en heeft dan ook de succesperiode meegemaakt waarin men onder leiding van trainer coach Rolf Schulte drie keer kampioen werd in 2008, 2009 en 2010. Twee keer de beker wist te winnen in 2009 en 2010 en twee keer de supercup pakte in 2008 en 2010.

Vervolgens kwam er twee jaar een dipje nadat de meeste belangrijke speelsters uit de periode 2008-2010 hun heil ging zoeken in het buitenland. Michelle Goos bleef echter haar club trouw en  ondanks dat de razendsnelle linkerhoekspeelsters in Nederland bleef spelen wist ze toch een plekje af te dwingen in de Oranjeselectie hetgeen betekende dat ze afgelopen december haar eerste EK kon spelen. Met VOC vocht ze zich weer een plekje in de Nederlandse top achter het inmiddels ongenaakbare Dalfsen dat sinds het kampioenschap in 2011 alle prijzen in de wacht heeft gesleept.  

Voor VOC is sindsdien de tweede plek in de einddrangschikking van de competitie steevast het eindpunt. Voor de derde keer op rij staat de ploeg van trainer coach Ruud van den Broeck in de finale om het kampioenschap. De vorige twee finales verliepen vrij dramatisch terwijl men in de play-offs toch ieder jaar een keer van Dalfsen wist te winnen. www.handbalstartpunt sprak aan de vooravond van zesde handbalfinale voor Michelle Goos met de Amsterdamse  

Voor de derde keer op rij gaan jullie tegen Dalfsen beginnen aan de best of three om het kampioenschap. Jullie hebben echter nog geen enkele keer een wedstrijd om de landstitel tegen Dalfsen gewonnen beide keren eindigde het in 2-0 overwinning voor Dalfsen. Is het niet frustrerend dat je steeds tot de ontdekking moet komen dan zij een maatje te groot zijn?

“Natuurlijk is het frustrerend dat we al een aantal jaar als tweede eindigen en nu dan ook de stempel “eeuwige tweede” opgespeld krijgen”, zo vertelt Goos. “Het zit in de aard van de Nederlander om alles negatief te benaderen denk ik dan maar” waarna het vervolg van haar betoog een verrassend wending krijgt.

 “Eigenlijk is het, met de selectie die wij bij VOC hebben, heel knap dat wij toch maar steeds tweede worden achter het oppermachtige Dalfsen. De club heeft de speelsters niets te bieden, en al helemaal geen geld, geen woning maar ook geen auto, niets krijgen wij, alleen maar puur het handbal. De meiden die bij VOC spelen komen daar dan ook voor. Met de selectie waar we nu mee spelen zijn bijna allemaal eigen opgeleide VOC talenten, dat is toch ook iets waar wij heel trots op mogen zijn”.

Goos: “We zullen het weer gaan beleven aankomend weekend en volgende week. Winnen we niet, dan zullen we teleurgesteld zijn. Maar we hebben wel in ons achterhoofd dat onze tijd komt, is het niet nu, dan is het volgend seizoen”.

Ondanks alle goede voornemens en de wil die jullie tentoonspreiden kwamen jullie dit seizoen in alle wedstrijden te kort. Waarop baseer je het optimisme bij jullie ploeg dat jullie dit jaar Dalfsen wel kunnen verslaan in de komende finalestrijd. waar ligt dan de kracht van jullie als team?

“Uit eigen ervaring en beleving kan ik zeggen dat het een fijne en leuke groep is, waar iedereen zichzelf kan zijn. Dat hopen we in het veld ook uit te stralen. Ons motto is als eenheid ten strijde te trekken en dan zien we wel hoever we komen en wat er na zestig minuten op dat scoreboard staat. We gaan er voor en zullen alles wat we hebben geven en verder gaan we er ook van genieten, want hier doen we het ten slotte het hele seizoen voor spelen “voor de prijzen” aldus Michelle Goos. .

Hoe ziet je persoonlijke toekomst eruit? Speel je volgende seizoen ook bij VOC of zien we jouw ook naar het buitenland vertrekken ?

Wat betreft haar eigen carrière vertel Goos dat ze nog geen aanbieding gehad heeft waar ze haar hele leven voor zou willen omgooien. Ik denk dan ook dat het helemaal aan jezelf ligt wat je uit de trainingen haalt, daarmee wil ik zeggen dat je ook in Nederland nog kan groeien als je er zelf bereidt voor bent hard voor te trainen en er helemaal voor te willen gaan”.

Deel dit bericht