Nieuws

Mooie sprong Zoë Sprengers naar Duitse competitie

Van de redactie- De 20-jarige Zoë Sprengers van VOC krijgt haar gedroomde transfer naar het buitenland. Vanaf de zomer draagt de linker hoekspeelster twee seizoenen het shirt van Bundesligaploeg TSV Bayer 04 Leverkusen.

Bij de club, waar Renate Wolff de technische touwtjes al jaren strak in handen heeft en landgenoot Robert Nijdam anderhalf jaar aan het roer stond, is ex-bondscoach Michael Biegler vanaf nu de trainer.

Bij Leverkusen ontmoet jeugdinternational Sprengers die eerder een aantal trainingen als kennismaking volgde,  Annefleur Bruggeman. Sprengers gaf eerder al aan toe te zijn aan een nieuwe stap om zich verder te kunnen ontwikkelen met het oog op het grote Oranje. Eerder hadden ook onder meer Desirée Comans en Renée Verschuren een sportief verleden bij de club.

                                    

                Zoë Sprengers verruilt deze zomer het groene VOC-shirt voor het rode van Leverkusen

Voor VOC is het in korte tijd de derde talentvolle speelster die richting buitenland gaat. Britt van der Baan (Metzingen) en Nikita van der vliet (Nykobing) tekenden onlangs nieuwe overeenkomsten in respectievelijk Duitsland en Denemarken.

Bij de Amsterdamse formatie vierde Sprengers drie landstitels in 2017, 2018 en 2019. Met Oranje U17 werd ze in 2017 tiende op het EK en topscoorster van het toernooi. Vorig jaar was er zilver met de U19 in Hongarije, waarbij ze werd opgenomen in het All-Star Team als beste linker hoekspeelster. In 2016 behaalde ze met het jeugd Beach-handbal team goud op het EK.

cover Zoë Sprengers, VOC

foto archief HSP / Tina Kolthof

 

Deel dit bericht