Nieuws

Nederlandse Beachhandballers via Polen naar het EK in Zagreb

Na het succes van de Beachhandbalsters bij de jeugd en dames senioren is er sinds dit jaar ook weer een heren senioren Beachhandbalteam. Na een selectieperiode bestaande uit trainingen en trainingsweekenden is er een tiental spelers gekozen die Nederland mogen gaan vertegenwoordigen op het aanstaande EK dat van dinsdag 20 tot zondag 25 juni in het Kroatische Zagreb wordt gespeeld.

Nederland gaat het in groep A opnemen tegen Spanje, Hongarije, Rusland, Duitsland Polen en Denemarken. De nummers 1 t/m van beide groepen gaan naar het hoofdtoernooi. De nummers vijf, zes en zeven spelen voor de 9 t/m 14

De bondscoaches Léon Budé en Jeroen Baats hebben na de uitgebreide selectieprocedure de volgende spelers zijn geselecteerd

1.   Bas van den Dungen
2.   Bernard Broekmann
3.   David de Witt
4.   Jasper Robben
5.   Kevin van Loon
6.   Koen Schoemaker
7.   Robbert Kruijne
8.   Robin Jansen
9.   Sander Broeders
10. Thijs van de Mortel

Technische staf:

  • Bondcoaches: Léon Budé en Jeroen Baats
  • Fysiotherapeut: Linda Freeling

 

Deze selectie is een combinatie van ervaren Beachhandballers en talenten uit de afgelopen U18 groep.

Dit weekend spelen de heren Beachhandballers, net als de dames, hun eerste oefenwedstrijden op een internationaal toernooi in Polen waar ze onder andere tegen het Poolse en Zweedse nationale team zullen spelen.

Op het EK zal de Nederlandse ploeg moeten strijden tegen Spanje, Polen, Rusland, Hongarije en Denemarken in een poule die ook terecht als zwaar wordt beschouwd. Desondanks is de doelstelling plaatsing voor het WK van 2018 proberen te realiseren. Hiervoor is minimale een vierde plek op het EK toernooi vereist.  

Deel dit bericht