Handbalshop
Olga Assink bedankt voor bewezen diensten bij Oranje

Olga Assink bedankt voor bewezen diensten bij Oranje

24 oktober 2018, 22:39 uur

Verwondering na 'verplicht' afzwaaien assistent-trainster

Van de Redactie  - Vandaag werd bekend dat het NHV het contract met assistent-trainster Olga Assink - 203 interlands - bij de Oranje-vrouwen heeft opgezegd. Ruim twee jaar was de oud-international assistente van de Deense Helle Thomsen. De Deense coach is totaal verrast en niet blij met de ontstane situatie. Een situatie die ook mogelijk te wijten is aan onverzorgde communicatie vanuit het Verbondsbureau waar technisch directeur Paul van Gestel een van de verantwoordelijken is voor deze beslissing.

  Olga Assink als speelster voor Oranje

In haar laatste officiële wedstrijd op niveau won ze de Champions League. Als eerste Nederlandse speelster, in 2017 en 2018 opgevolgd door Nycke Groot en Yvette Broch, nam ze in 2006 met het Deense Viborg afscheid op het allerhoogste podium. Knieproblemen. Maar het lukte haar om die finale te spelen en het was ook direct haar laatste. Stoppen op het hoogtepunt, heet dat.

Olga Assink is één van de grootste handbalsters die Nederland ooit voortbracht. Op de cirkel was de sympathieke en oer nuchtere Twentse bijna niet te verdedigen. Ging altijd voorop in de strijd. Onder de titel 'Meiden met een Missie' maakte ze prachtige dingen mee.

Olga Assink, assistent-trainster af bij de Oranje-vrouwen

Vijf weken voor het EK in Frankrijk heedt de bond de invulling van de staf dus niet compleet. Uit wel ingelichte bron heeft dit mogelijk te maken met het niet kunnen vinden van een hoofdsponsor na het vertrek van Cocoa from Ghana. 

Assink werkte op vrijwillige basis maar werd nu min of meer gedwongen om als assitente nog meer vrije tijd op te offeren om allerlei randzaken op zich te nemen.Daar stond geen financiële vergoeding tegenover.

Nog niet duidelijk is of Helle Thomsen zich bij deze beslissing heeft neergelegd. Dat zal in de komende dagen moeten blijken.

Laatste update: 24 oktober 2018, 23:40 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct