Nieuws

VOC NA WINST OP SEW NAAR HALVE FINALE BEKER

Met een 27-20 zege op SEW heeft VOC zich als eerste geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. SEW wist zich in dit duel enkele malen flink te verzetten maar kreeg de thuisploeg niet aan het wankelen. De Amsterdamse formatie scoorde voor haar doen opvallend weinig maar dat was toch voldoende om de huidige nummer 3 uit de eredivisie te wippen.

Twee maanden geleden eindigde het competitieduel in Amsterdam nipt voor VOC: 33-32. In september leed VOC, op bezoek bij SEW, de enige competitienederlaag tot nu toe: 31-36. 

Zaterdag wacht voor VOC de topper in Limburg met medekoploper Handbal Venlo. In het thuisduel kon de Amsterdamse ploeg na zestig minuten met de armen omhoog: 31-29 winst. SEW komt in eigen huis in actie in de Noord-Hollandse derby tegen VZV.

Resterend programma:
Dinsdag 21 maart:
Kwiek – Vlug en Lenig; VOC 2 – Handbal Venlo
Woensdag 22 maart:
BFC – Quintus

De laatste bekerfinale dateert uit het seizoen 2018/2019 toen Quintus ten koste van Handbal Venlo de prijs pakte: 27-24. SEW en Swift Roermon waren ieder zes keer succesvol, Dalfsen, VOC (De Volewijckers), Hellas en Quintus mochten vijf keer de beker tonen, PSV en Niloc deden dat tweemaal. Eenmalig succes was er voor AAC 1899, Aalsmeer, ODA/OSC, Ookmeer en Swift Arnhem.

cover Doelpunt in het bekerduel tussen VOC en SEW

foto Hank Prijs

Deel dit bericht