Wedstrijdverslagen

BDC BOEKT GROOTSE ZEGE VAN SEIZOEN

Door BDC / Paul van den Deijssel - De handballers van Auto Smeeing/BDC hebben zaterdagavond in Sporthal de Engh de grootste zege van het seizoen laten noteren. De ploeg van interim trainer/coach Charles van Kordelaar won met maar liefst 32-20 van Quintes/VVW. De thuisploeg was erop gebrand om zich te revancheren voor de 24-22 uitnederlaag tegen de Noord-Hollanders.

BDC kwam furieus uit de startblokken, terwijl de gasten uit Wervershoof de 100 kilometer heenreis blijkbaar slecht verteerd hadden. In de eerste tien minuten konden de gasten slechts één keer scoren, de blauw/zwarten scoorden er lustig op los, wat resulteerde in 6-1 tussenstand. Lopende de eerste helft bleven de Soesters de bovenliggende partij en scoorden met name Steven van de Hoef en de weer herstelde Tim Zwart er lustig op los. Bij de stand 17-6 werden de gasten verlost door de gong en konden beide partijen de kleedkamer op zoeken voor een rustmoment.

Na de hervatting gaf Van Kordelaar al zijn spelers speelminuten en waren de krachten over beide ploegen gelijkmatiger verdeeld, de tweede helft wonnen de Soesters ternauwernood met 15-14. Opnieuw kwamen maar liefst tien spelers tot scoren bij de thuisploeg, waarbij Steven van de Hoef zich het meest onderscheidde, de Amersfoorter scoorde met 8 uit 8 doelpogingen 100%. 

Scorers BDC: Steven van de Hoef 8, Tim Zwart 7, Stan Timmer 4, Stefan Casteleijn 2, Rik Hubbeling 2, Thomas Visser 2, Guido Werensteijn 2, Nick Egbers 2, Alper Kaplan 2 en Sten Vos 1.

Deel dit bericht