DAMES DYNAMICO SLAAN AANVAL AF; DUIDELIJKE ZEGE IN THUISDUEL

Door Dynamico - Na een stroef begin hebben de dames van Dynamico zaterdagavond overtuigend gewonnen van de reserves van eerstedivisionist MHV’81: 29-19 (rust 16-12). De doelpunten werden traditioneel mooi verdeeld over de speelsters.

Vooraf was het helder: subtopper Dynamico had maar twee verliespunten minder dan de tegenstander uit Mill. Een nederlaag en er kwam een nieuwe, geduchte concurrent bij in de strijd om een plekje bij de bovenste drie in de eerste klasse zuid. Het begin was niet hoopgevend (1-5), maar gelukkig ook niet maatgevend. Britta Schoones (foto) stond op en zorgde met twee treffers op rij voor het begin van de ommekeer. Bij 6-6 (Gaby van de Meulenreek) was het voor het eerst sinds 0-0 weer gelijk.

MHV bleef de voorsprong nemen, maar Jessie van Lieshout (7-7) en Anne van Munster (8-8) zorgden ervoor dat de gasten niet opnieuw een ruimere voorsprong konden nemen. Sterker nog, het was Dynamico dat de lakens ging uitdelen. Twee doelpunten van Sabine Bouwman en twee treffers van Britta Schoones zorgden voor een fraaie ruststand van 13-8.

Direct na rust scoorde MHV tegen, maar dichterbij dan vier goals zou de groen-zwarte formatie niet meer komen. Topscorer Mirne Hoeks benutte in het begin van de tweede helft twee kansen vanuit de linkerhoek en twee strafworpen. Daarna was het uitspelen en een beetje freewheelen, waardoor A-junior Marit van de Laar ook nog twee keer op het scorebord terechtkwam. Al met al een mooie zege, en ook nog van grote waarde op de ranglijst. Een concurrent voor de top-3 is (voorlopig) uitgeschakeld.

Scores Dynamico: Mirne Hoeks 7, Britta Schoones 4, Jessie van Lieshout 4, Sabine Bouwman 4, Anne van Munster 3, Marit van de Laar 2, Aemy Sevinga 2, Evi Hoeks 2, Gaby van de Meulenreek 1.