Wedstrijdverslagen

Reserves Kwiek na ruime winst op DSS naar tweede plek

Reserves Kwiek na ruime winst op DSS naar tweede plek

Door DSS - Afgelopen zaterdag stond wedstrijd tegen DSS  uit Heemskerk op het programma. Gezien de stand op de ranglijst zou het moeten lukken om de 2 punten in Raalte te houden.

Maar door de personele problemen binnen de selectie moesten we een beroep doen op 3 A-speelsters en op een speelster van Dames 3, Charlotte Schulten. Ze maakte haar rentree in de eerste divisie. Mooi om te zien dat ze het spelletje nog niet verleerd is.

We wisten dat DSS graag een 5:1 dekking speelt en dat gaf ons mooi de gelegenheid om op snelheid de ruimtes op te zoeken en onze cirkelspeelster aan te spelen. Binnen 10 minuten stond het dan ook al 7-2 voor de thuisploeg. De gasten namen een eerste time-out en pasten daarna hun dekking aan. Kwiek liep, ondanks deze 6:0 dekking uit naar 11-4.

Na 15 minuten werden we wat onzuiverder in onze afronding en waren we niet meer scherp genoeg in de dekking. DSS kwam weer dichterbij, tot 13-10. Met nog 5 minuten op de klok in de eerste helft ging de knop weer om en liepen weer uit naar een 18-11 ruststand.

In de rust werd er afgesproken dat we niet in het trage tempo van DSS moesten meegaan en ons eigen tempo moesten blijven spelen. En dat gebeurde ook, binnen 10 min was het 23-15 en bij een stand van 26-17 was het klaar. DSS werd overlopen met een 8-0 run en met nog vijf minuten te spelen stond het 34-17. Uiteindelijk werd de eindstand 37-18. Door deze ruime zege behoudt Kwiek de tweede plek in de eerste divisie.

               Bedankt voor jullie digitale aanmoedigingen en het filmteam bedankt voor het streamen.

Volgende week zaterdag speelt Kwiek 2 uit tegen de Tukkers in Albergen.

Deel dit bericht