Uitslagen overzicht oefenwedstrijden 11/12/13 augustus (Update)

De handballers van OCI- LIONS speelden van donderdag tot zaterdag in het Roemeense Turda en troffen daar tijdens de Trofeul Potaissa tegen de Roemeense kampioen Dinamo București, afgelopen seizoen en ook dit seizoen deelnemer aan de groepsfase van de Champions League, de nummer twee van Roemenië Potaissa Turda en tegen het Hongaarse Balmazujvaros KK.

Trainer-coach Mark Schmetz was blij met de wedstrijden die zijn team afgelopen week heeft kunnen spelen. "Het was een zeer goed toernooi met sterke tegenstanders. Alles was zeer goed georganiseerd en we waren ook in staat ons goed voor te bereiden voor elke wedstrijd. Het is een perfecte voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het is nu de tweede keer dat we hier zijn en als het aan mij ligt zullen we hier weer terugkeren. Ik denk dat dit het sterkste vriendschappelijke toernooi is waarin wij in participeren."

Donderdag

16:00 OCI Lions – Dinamo București 31-44 (17-21)

18:00 Potaissa Turda – Dunărea Călărași 27-32 (10-18)

20:00 Minaur Baia Mare – Balmazujvaros KK 24-23 (12-13)

Vrijdag

16:00 Minaur Baia Mare – Dunărea Călărași 31-32 (16-12)

18:00 Potaissa Turda – Dinamo București 30-32 (17-15)

20:00 OCI Lions – Balmazujvaros KK (HUN) 21-23 (11-9)

Zaterdag

10:00 Balmazzujvaros KK – Dunărea Călărași 21-31 (11-15)

12:00 Dinamo București – Minaur Baia Mare 35-28 (15-12)

14:00 Potaissa Turda – OCI Lions 28-28 (15-12)

--------------------------------------------------

Herpertz Bevo HC liet zaterdag  een sterke indruk achter tijdens de eerste oefenwedstrijden in sporthal de Heuf in Panningen De ploeg uit Panningen speelde tegen Eynatten en HSG Nordhorn, evenals Achilles Bocholt. Echter, beide ploegen speelden niet tegen elkaar.

Herpertz Bevo HC - Eynatten 22 - 12

Herpertz Bevo HC - HSG Nordhorn 15 – 17

HSG Nordhorn – Achilles Bocholt 21 - 19

Achilles Bocholt - Eynatten 23 – 16

Sporting Nelo organiseerde zaterdag een trio-toernooi met Sporting Nelo, Hellas en Kras Volendam. De thuisploeg, nieuw in de BENE-League, verraste met een overwinning op Volendam.

Sporting Nelo – Hellas 35-21

Kras Volendam – Hellas 41-22

Sporting Nelo – Kras Volendam 28-25

Zaterdagavond heeft LIONS 2 een leerzaam trio-toernooi gespeeld in eigen huis tegen het Belgische Kreasa Houthalen en ATV Biesel uit Duitsland.

De eerste wedstrijd speelde LIONS 2 tegen Houthalen, waar met 9-11 de ruststand werd bereikt. De talenten hielden het hoge tempo nog maar een kwartier vol. In de laatste wedstrijd speelde LIONS 2 tegen Biesel. De spelers hadden even de tijd gehad om te herstellen en dat was te zien. De wedstrijd werd gewonnen. Verder maakten de broers Bram en Martijn Kleijkers hun debuut in LIONS 2.

OCI-LIONS 2 - Kreasa Houthalen 18-28 (9-11)

Kreasa Houthalen - ATV Biesel 30-22

OCI-LIONS 2 - ATV Biesel 29-23.

De handbalsters van Morrenhof Jansen Dalfsen speelden vrijdag en zondag tegen het naar de hoogste Franse divisie gepromoveerde Le Havre ac Handball. Het werden twee totaal verschillende wedstrijden.

Vrijdag

Morrenhof Jansen Dalfsen - Le Havre ac Handball  28-40 (15-19)

Zondag

Morrenhof Jansen Dalfsen - Le Havre ac Handball  33-31 (20-17)

De handbalsters van Vlug en Lenig speelden afgelopen weekend twee wedstrijden in Duitsland

Zaterdag

TV Alderkerk  - V&L Geleen 24:36 (11:20)

Zondag speelde men tegen 1.Bundesligaploeg HSG Blomberg Lippe. Tot halverwege de tweede helft kon men gelijk opgaan (16-16). Daarna was het de thuisploeg die afstand kon nemen.

HSG Blomberg Lippe - V&L Geleen 28-21

De handballers van Oosting E&O speelden afgelopen weekend voor de tweede keer tegen het Duitse OHV Aurich dat uitkomt in de 3.Liga. Vorige week in Duitsland verloor de ploeg van Joop Fiege met 30-27. Dit weekend troffen beide ploegen elkaar in Emmen.

In de tweede wedstrijd kon men in de eerste helft nog goed meekomen maar na drie weken van zware trainingsarbeid was de ploeg in de tweede helft op.

Oosting E&O – OHF+V Aurich 20-32 (11-13)

De dames van Misker E&O zouden dit weekend een trio toernooi spelen tegen Hercules en het Duitse  HC Tura Bergkamen. Hercules moet echter afzeggen waarna E&O en HC Tura besloten hebben om 3 x 25 minuten tegen elkaar te spelen.

Na de eerste 25 minuten was het 9-10, na 50 minuten spelen was de stand weer gelijk 24-24 waarna aan het einde uiteindelijk de Duitse ploeg  toch met de zege aan de haal ging: 34-36,.

“Het was een leuke en kwalitatief goede wedstrijd,” aldus coach Vincent Mooi, ondanks dat E&O nog vier speelsters moet misen vanwege het lopende EK U17. "De jonge en onervaren meiden hebben het goed opgepakt. Daarnaast hebben we veel kunnen exprimenteren met verschillende dekkingsvormen". Susan Boon werd topscorer met 14 doelpunten.

Misker E&O - HC Tura Bergkamen  34-36 na 75 minuten

-------------------------------------------------

De handballers van Wematrans Quintus zouden dit weekend een trio toernooi spelen tegen Us Amsterdam en Aristos. Ook Quitus 2 zou tegen Us en Aristos spelen. Echter US Amsterdam moest na de wedstrijd tegen Quintus 2 stoppen vanwege teveel blessures waardoor het gehele programma er toch wel een beetje anders kwam uit te zien.

Quintus 1 en Aristos hebben 2 x 25 minuten tegen elkaar gespeeld waarna Quintus 2 nog 25 minuten tegen de Amsterdamse ploeg heeft gespeeld.

Wematrans Quintus 1 -  Aristos 30-18

De handballers van Hubo Initia Hasselt speelden zondag hun eerste oefenwedstrijd met het oog op het nieuwe seizoen tegen 1.Nationale ploeg Atomix Haacht.

Hubo Initia Hasselt – Atomix Haacht 29-26

Fortissimo organiseerde zondag een triotoernooi in eigen huis met als tegenstanders Borhave en Virto Quintus 2. De Heulse ploeg werd verrassend de winnaar van deze driekamp.

Fortissimo – Borhave 21-21

Borhave – Virto Quintus 2  21-27

Fortissimo – Virto Quintus 2  20-44

Na een zware trainingsweek speelden de handbalsters van Westfriesland SEW zaterdagavond In en tegen Aalsmeer een wedstrijd van 3 x 25 minuten. In het eerste en derde deel speelde SEW prima in het tweede deel bood de thuisploeg FIQAS Aalsmeer prima tegenstand.

FIQAS Aalsmeer – Westfriesland SEW 30-38

Vervolgens was het snel naar huis want zondagmorgen stond om 9.30 uur weer de eerste training op het programma tot 12:00 uur. Daarna volgde nog een wedstrijd van 3 x 25 minuten tegen ZAP. "Qua spel was het niet onaardig," vertelt coach Ronald van der Kamp, "Echter, de vermoeidheid zorgde vooral bij het afsluiten voor veel missers".

Beide wedstrijden hebben genoeg oefenstof opgeleverd om mee verder te werken de komende weken.

Westfriesland SEW – ZAP  30-20

De handballers van Callant Tongeren waren afgelopen weekend op trainingsstage in Eynatten Vrijdagavond speelde de ploeg van Maurice Canton een eerste oefenwedstrijd tegen KSTV Eupen.

Callant Tongeren – KSTV Eupen 33-22 (15-12)

De handballers van Stipt Payrol Houten en DFS Arnhem speelden dit weekend op Papendal een oefenwedstrijd tegen elkaar.

Stipt Payrol Houten – DFS Arnhem 25-22

Het Antwerpse Sasja HC organiseerde afgelopen weekend een driedaags toernooi met Sasja HC, Cesson-Rennes MH (Fr) FIQAS Aalsmeer en Estudiantes HC Tournai.

Het Franse Cesson-Rennes MH komend seizoen acterend met vier Belgische internationals was duidelijk een maatje te groot. Sasja eindigde bij het eigen toernooi op de tweede plaats.

FIQAS Aalsmeer - Cesson-Rennes MH 21-34 (10-13)

Sasja HC - Estudiantes HC Tournai 35-29

Cesson-Rennes MH – HC Sasja  21-33 (7-21)