VOC eerste bekerfinalist

De winnaar van de bekerfinale van afgelopen seizoen successchoonmaak VOC Amsterdam heeft zich dinsdagavond opnieuw geplaatst voor de finale. De ploeg ven de vertrekkende coach Bert Bouwer versloeg in sporthal Elzenhagen in Amsterdam de debutant in de eredivisie Borhave na een 14-7 ruststand met 33-20.

Wie de tegenstander zal zijn wordt op 11 mei beslist als Dalfsen en Quintus tegen elkaar spelen. Deze wedstrijd is verzet vanwege de Europese verplichtingen van de Heulde ploeg dit weekend in Kroatië.

Het duurde even voordat VOC afstand kon nemen na 19 minuten in de eerste helft bedroeg het verschil nog altijd maar twee punten (6-4) maar daarna was de koek tot grotendeels op bij Borhave  en wist de titelverdediger in de laatste tien minuten weg te lopen naar de 14-7 ruststand.

In het eerste deel van de tweede helft werd Borhave overlopen. In 15 minuten tijd liep VOC weg naar een 27-10 voorspong en was de wedstrijd gelopen. In het laatste tien minuten liet VOC de teugels vieren en konden de gasten de eindstand nog een beetje een dragelijk aanzien geven. Eindstand 33-20

Voor de ploeg uit Twente was het een mooi seizoen met handhaving in de Eredivisie en komend weekend nog uitzicht op de zevende plaats. de halve finale van de beker tegen VOC was een mooi toetje op een geslaagd debuut in de eredivisie.

VOC kan zich gaan opmalen voor de eerste finale. waarna de tweede er hoogst waarschijnlijk ook zit aan te komen