Nieuws

G-HANDBAL TOERNOOI SEW GROOT SUCCES

Door SEW - Op 14 april 2024 kwamen er 10 verenigingen uit een groot deel van Nederland bij elkaar in De Dres in Nibbixwoud om het 11e G-Handbal Toernooi van Westfriesland SEW te spelen: het VIDRA VASTGOED & AUTOBEDRIJF KEIZER TOERNOOI. Het was weer een daverend succes. Het plezier spatte er van alle kanten af en ieder jaar lijkt het handbalniveau een stapje hoger te zijn.

Een groot aantal verenigingen was al om kwart voor tien present aan om de warming up, onder leiding van speelsters van de selectie van SEW, deel te nemen. Alles door elkaar en iedereen direct super actief. Een kwartier later werd er gestart met de wedstrijden. KSV, Westsite, DSS, Havas en Achilles speelden in één poule tegen elkaar en de andere poule bestond uit de verenigingen V&L, Wijhe/Nijenrodes, HCLB en 2 teams van SEW. En natuurlijk werd er onderling gestreden om maar de meeste doelpunten te maken, maar uiteindelijk geeft het vooral voldoening bij allen om een mooie wedstrijd gespeeld te hebben. Nog fijner is het als iemand van je team ook nog heeft weten te scoren. Maar rest, om met een gemeende handdruk de tegenstander te bedanken voor de fijne wedstrijd, wat de uitslag ook is.

Nadat alle teams 2 wedstrijden hadden gespeeld, was het tijd voor de gebruikelijke PARADE! De teams kwamen één voor één de donkere sporthal binnen gevolgd door een spotlight. Het in grote getale opgekomen publiek begeleidde alle teams met een groot applaus. Wat een beleving is dit voor onze G-sporters. Je laten zien aan een groot publiek! Daarna was het feest, vele sporters achter elkaar aan in één grote polonaise en met veel plezier met elkaar dansen op fijne muziek.

Direct daarna speelden de twee teams van SEW een wedstrijd tegen elkaar. Nog steeds voor al dat publiek, waar voor hen natuurlijk vele bekende tussen stonden. En ondanks dat kijken en zwaaien naar opa’s, oma’s, tantes, ooms, buren etc. heel belangrijk voor een aantal spelers is, werd er een mooie, spannende wedstrijd gespeeld, die eindigde in 3-3. Ook de andere teams gingen het veld weer op om prachtige spannende wedstrijden te spelen. Vele doelpunten werden er gescoord, fantastische reddingen door de diverse keepers verricht. Maar vooral hadden alle sporters heel veel PLEZIER! Om half vier werd de laatste wedstrijd afgefloten en ging ieder moe, maar voldaan naar huis.

Natuurlijk is het organiseren van zo’n prachtig toernooi niet mogelijk zonder medewerking van vele vrijwilligers, via deze weg: allen die een steentje bijgedragen hebben, Bedankt! En ook zonder sponsoren is het onmogelijk om zo’n feest neer te zetten, dus bij deze: Sponsoren bedankt!

Nu op naar het volgende toernooi, dat op 26 mei gehouden wordt in Breukelen. Daarna gaan de meeste verenigingen zich klaarmaken voor de Special Olympics Nationale Spelen die dit jaar gehouden worden in Breda en Tilburg. Hand bal in Tilburg staat op 15 en 16 juni op het programma.

Bent u in de gelegenheid om te komen kijken, doe dat dan zeker, want dat is een niet te evenaren evenement waar meer dan 2900 G-sporters actief zullen zijn in 20 verschillende sporten.

cover Fotocollage van het G-handbaltoernooi bij SEW

foto's SEW

Deel dit bericht