Nieuws

VZV BEZIT VLEUGELS

Door VZV - De laatste weken krijgen de handbalsters van JuRo Unirek VZV, de meiden in vorm, vleugels. Dat was een maand geleden, uit in de playoffs tegen Kwiek (20-31). De beste wedstrijd van het seizoen, zei coach Edwin Janssen. Dat was twee weken geleden zo in de showwedstrijd tegen het team van Jong Oranje (lees de basis van landskampioen VOC) in Krimpen aan den IJssel: 22-27. En zaterdagavond, voor het luidruchtige eigen publiek in de volgestroomde sporthal ‘t Zijveld, was het opnieuw raak.

VZV vloog. De landskampioen van 2022, de vice-landskampioen van 2023, Cabooter Group Groot Venlo, kreeg ervan langs door een daverend optreden van de thuisploeg: 31-26. Bij rust was de marge al vier (16-12). Die groeide zelfs aan tot negen (28-19 en 29-20), voordat de voet van het gaspedaal ging en Venlo door hun absolute uitblinker, international Lisanne Kruijswijk, wat kon terug krabbelen.

Wie moeten we nou tot de speelster van de wedstrijd uitroepen, vroeg technisch bestuurslid Frank Nusse bij de omroeptafel van speaker Joep Hageman. “Ik kan er wel vijf aanwijzen”, sprak Frank. Uiteindelijk kwam hij uit bij keepster Anne de Boer die in formidabele vorm steekt en het vorig weekeinde bij een vierlandentoernooi in Frankrijk met Jong Oranje mee was. Maar Isa Schop (zeven treffers, ongrijpbaar) had ook gepast. En anders de vrouw aan de knoppen, Esma Staal, die haar niveau van voor de kruisbandblessure begint te naderen. Ook Pien van der Geest had een bon van Marions Beauty Day verdiend. Ze liep dwars door verdedigingen heen, een lust voor het oog. Meike Kruijer was kandidaat vijf geweest. De speelsters van Venlo hingen aan haar buik, rug, heupen, maar ze, net terug van een Duitse proeftraining, denderde gewoon door.

KRANTENKNIPSEL

Volgens Edwin Janssen en Pien van der Geest, voor de camera van NH Nieuws, waren de Juro’s ernstig gemotiveerd geraakt door een knipsel uit dagblad De Limburger, waarin Venlo-coach Robin Gielen zich uitliet over het gebrek aan tegenstand in de eredivisie. Zijn ploeg kon zich maar matig motiveren voor een uitstap naar andere clubs dan het uitdagende VOC. Het artikel werd door slimme Edwin Janssen, een Limburger, geknipt en getoond aan zijn speelsters die het als een rode lap ervoeren.

GEEN KRIMP

Venlo nam in de eerste minuten gemakkelijk afstand (1-4), maar toen coach Janssen verteld had dat keepster Liza Rovers hoge ballen moeiteloos pareert en dat er daarom via de grond raak geschoten diende te worden, begon de VZV-machine te lopen. Van 1-4 werd het 6-4, werd het 11-7 en met 16-12 kwam de rust. Na de pauze, met een ploeg op de vloer die nauwelijks een krimp leek te geven, kon Venlo 7 minuten en 25 seconden niet scoren. De stand was opgelopen tot 20-12 en de tribunes trilden van het geluid. De Limburgers, ruw wakker geschrokken uit hun slaapje van weinig motivatie, gingen harder aanpakken, maar haalden het einde van de wedstrijd zonder strafminuten. Coach Gielen besloot zelfs twee cirkellopers in te brengen, maar de vrouw die zo vaak VZV de das omdeed, lijnspeler Pien de Swart, kreeg geen bal tegen de touwen. Zelfs met duik, op een meter of vier van doelvrouw De Boer, werden haar schoten nog gepareerd. De hal ontplofte.

Na afloop verklaarde Gielen dat zijn ploeg na een zwaar seizoen op de tenen loopt. Donderdag staat alweer het volgende playoffs-treffen tussen beide teams op het programma. VZV leidt de dans met zeven punten, een even grote oogst als Venlo. De wedstrijd in Noord-Limburg (19:30, sporthal Egerbos) lijkt te beslissen over wie zich opwerpt als tegenstander van VOC in de finale van Best-of-Three. Als de vleugels van de VZV-vrouwen dan nog steeds het team kunnen verheffen, dan kunnen we nog een mooie maand mei beleven.

Doelpunten VZV: Isa Schop 7, Pien van der Geest 6 (3 strafworpen), Esma Staal 6, Meike Kruijer 4, Anna Buter 3, Lisa Hölscher 3, Josien van den Hoek 1, Renée Kolken 1.

cover Blije gezichten bij VZV na het gewonnen duel tegen Handbal Venlo

foto Patrick Hogervorst / Facebook

Deel dit bericht