Nieuws

Aalsmeer komt in tweede helft tekort tegen oppermachtig Visé

Door Frits Feuler – Een lange reis, files onderweg, redelijk laat bij de sporthal in Visé. Aalsmeer voerde het niet allemaal aan als excuus voor de zware pandoering die het opliep in het inhaalduel tegen het fysiek sterke Visé. Die ploeg wenste in het eerste thuisduel, na de vroege Europese uitschakeling, geen punten én doelpunten cadeau te doen. “Verleden week in Tongeren kregen we er 35 tegen, dat hebben we samen geanalyseerd. Vandaag slechts 20 tegentreffers, een teken dat het defensief wel snor zat,” aldus Visé-coach Korneel Douven na afloop van de met overmacht – 32-20 – gewonnen kraker. “Nu krijg je slechts 20 tegentreffers, dus zou 21 voldoende zijn geweest om te winnen. Het werden er nog heel wat meer!” glimlachte hij tevreden.

Andere geluiden uit het Nederlandse kamp. Bij assistent Wai Wong kwam tien minuten na afloop de stoom nog uit zijn oren. “Altijd hetzelfde hier. Zes officials wandelen achter de wedstrijdtafel heen en weer. Niemand die er wat van zegt. Snap niet dat dat mag. Dan valt na een kwartier de wedstrijdklok uit, vijf minuten oponthoud voordat het probleem opgelost is. Dan die toestand met het verkeerde rugnummer voor Marvin van Offeren op het wedstrijdblad (10 i.p.v. 19, FF). Wat een gedoe zeg! We spelen niet in de kelderklasse! Tja, als je dan wat zegt is de waarnemer er snel bij om mij een tijdstraf te geven!” foeterde hij.

Wong vond Aalsmeer in de eerst helft goed meedraaien, het verschil schommelde rond de twee, drie treffers tot 16-13 halverwege. “Die ploeg heeft van alles wat: kleine, beweeglijke spelers en fysiek sterke boys. Goede schutters ook. Dat vereist iedere keer een andere manier van verdedigen. Lastig dus. Geen schande om hier te verliezen al maakten we het Visé in de tweede helft wel erg makkelijk.”

Granieten blok

Vijf minuten na de wisseling was alles nog binnen de perken (19-16) maar plots ging de thuisploeg waar doelman Rudi Schenk opnieuw in topvorm stak, enorm te keer. De Waalse defensie stond als een granieten blok. Medogenloos als het moest, frivool en snel als het kon. In het vervolg van het duel konden de bezoekers nog slechts vier keer scoren. Te weinig om te winnen, zag ook coach Bert Bouwer. “Met het budget van Visé voor deze ploeg draaien wij bij Aalsmeer de hele vereniging,” keek hij toch wat teleurgesteld terug. Tussen de analyses door viel ook meermaals een schimp richting de organisatie van de BENE-League. “Een wedstrijd als deze op een door-de-weekse avond zo laat plannen, hoe verzin je het! Overdag werken de jongens, hier bij Visé is dat ook zo. De club teert op veel buitenlanders, daar zou een maximum aan moeten zitten. Wij spelen met alleen maar Nederlandse jongens. Visé kan spelers kopen, wij moeten ze opleiden om ze vervolgens voor nop richting Duitsland te zien vertrekken zoals Lars Kooij. Alleen het NHV wordt daar financieel wijzer van. Neemt niet weg dat we de tweede helft niet meer konden aansluiten, dus kon ik ook iedereen vanaf de bank speelminuten geven.”

Leerschool

Ook Pepijn Michielsen, overgekomen van Hellas, was spelen tegen dit fysiek sterke Visé een goede leerschool. “Ja, een hele overgang van de eredivisie naar dit soort duels. Tandje bijzetten, soms wel twee,” hijgde de Hagenaar nog na. “Alles lijkt nu ineens moeilijker, fysiek zwaarder ook. Kon je voorheen je tegenstander wat makkelijker de baas, nu zet die meteen een volgende actie erachter aan en ben je alsnog gezien. De zeperd tegen Houten mag ons nooit gebeuren, van Visé kun je verliezen. Dus moet je toch ergens een keer die extra verloren punten tegen een topploeg terug pakken,” weet hij nu al. Of dat komende zaterdag, op bezoek bij LIONS, al gaat gebeuren, hield hij wijselijk voor zich. “Als topspeler wil je altijd winnen. Duels met LIONS, zo heb ik begrepen, zijn altijd op het scherpst van de snede!”

Korneel Douven blikte meteen vooruit naar de tweede thuismatch, zaterdag tegen Hurry-Up dat nog zonder puntverlies is. "Mooi vooruitzicht, met als inzet de eerste plaats!"

cover Uitblinker doelman Rudi Schenk in het duel met Aalsmeer

foto Visé

Deel dit bericht