Nieuws

Carlijn Mulder voorlopig drie maanden ‘out’

Door Frits Feuler– Pech blijft de Brabantse Carlijn Mulder niet bespaard in het pas begonnen nieuwe jaar. Vorig jaar mei verkaste de uit het Brabantse Oosterhout afkomstige Mulder naar het Belgische Achilles Bocholt. Drie jaar zaten erop bij Handbal Venlo voor de 19-jarige opbouwster.

Met Bocholt speelde ze afgelopen zaterdag uit bij het Waalse Visé. Haar ploeg won met 19-22. “Tijdens dat duel maakte ik, in de laatste drie minuten, een beweging die ik normaal gesproken altijd maakt,” vertelt de onfortuinlijke speelster. “Maar mijn knie bleef staan en ik voelde achterin wat knakken. Ik was in eerste instantie bang voor mijn voorste kruisband. Testen bij een sportorthopeed waren niet betrouwbaar door het vocht. Maar ook hij dacht aan een letsel van de voorste kruisband.”

Uitsluitsel

Dus moest een MRI-scan uitsluitsel geven. “Daaruit blijkt dat tweederde van mijn buiten meniscus was afgescheurd en in mijn knie geschoten waardoor ik mijn knie niet meer kon strekken. Gisteren ben ik geopereerd. Alles goed gegaan,” meldt ze vanaf haar ziekbed. “Het deel dat in mijn knie vast zat, hebben ze terug gehecht. Betekent dat ik drie maanden moet revalideren. Eerst zes weken met krukken, de knie niet verder buigen dan 90 graden maar maximaal 50% van mijn lichaamsgewicht belasten.”

Intussen is haar blik al wee op handbal gericht. “Als alles meezit en goed verloopt, hoop ik nog misschien de laatste wedstrijden van de play offs te halen of daarna misschien nog de ‘best-of-three’. Maar voorlopig eerst goed herstellen,” klinkt het toch een tikkeltje treurig. “Ik heb nu veel pijn. Maar alles beter als dat het de voorste kruisband was geweest!”  

In tien competitieduels scoorde Mulder 38 keer, met uitschieters tegen Hasselt (8), Eynatten (7) en Sint-Truiden (6).

Carlijn Mulder begon met handballen bij MHC in Raamdsonksveer en kwam via Internos en Dongen in 2015 naar Venlo. Daarnast zat ze ook drie jaar op de Handbalacademie.  In haar laatste seizoen bij Venlo kampte ze ook al met een knieblessure die een lange revalidatie vergde.

Geen prijzen

Vorig seizoen greep Bocholt naast alle prijzen en ging stevig de boer op voor versterking. Een daarvan was Carlijn Mulder. Maar Bocholt werd vlak voor de kerstdagen in de kwartfinale van de Belgische Beker uitgeschakeld door ‘plaaggeest’ Sint- Truiden. De ploeg hunkert naar een eerste prijs in het Belgische handbal. In de competitie speelde de ploeg van coach Matthijs Woolderink slechts één keer gelijk, medio september uit bij Sint-Truiden: 24-24. Met 19 punten uit 10 duels en nog vier te gaan alvorens de play offs beginnen, is zijn ploeg de fiere koploper in de hoogste Belgsiche afdeling. Sint-Truiden – op 7 – en Visé en Hasselt – op 6 – hebben een straatlengte achterstand opgelopen. Echter, in de play offs starten de ploegen met een bonus van respectievelijk 4,3,2,1. Dan is alles weer van vooraf aan te beginnen.

Deel dit bericht