Nieuws

Come back Ailly Luciano bij Metz

Van de Redactie – Ailly Luciano (29) keert terug in het shirt van Metz Handball. Dat maakte de clubleiding zojuist bekend. Een week nadat Melvine Deba zwaar geblesseerd raakte, is de club van coach Emmanuel Mayonnade er snel in geslaagd nogmaals een beroep te doen op een oud-gediende: Ailly Luciano. Ze begint daarmee aan haar tiende seizoen bij de Franse topploeg.

“Ik aarzelde niet lang, Metz is mijn club,” meldde ze trots tijdens de persconferentie. “Die club is al die jaren fantastisch voor mij geweest, zelfs toen ik zwanger was heb ik een nieuw contract gekregen.” Zij maakte de opmars van Metz in het Europese clubhandbal mee maar stopte ruim een jaar geleden met tophandbal.

Met Oranje nam ze deel aan de Spelen van 2016 in Brazilië waar het duel om het brons werd verloren van Noorwegen. Ze kwam tot 56 interlands en 115 treffers. Daarna verdween ze uit de nationale ploeg en richtte al haar aandacht op Metz waar ze sinds 2011 onder contract staat.

Afgelopen zomer leek het nog dat ze definitief een punt achter haar carrière had gezet nadat ze eerder bevallen was van een dochter, Yaël.

Foto Lucas Deslangles / Facebook

cover Tess Wester en ailyy Luciano, na CL-duel november 2018

foto archief HSP / Indra Gerets

Deel dit bericht