Nieuws

Niels Versteijnen: zelfbewuste strafworpspecialist bij Flensburg

Van de Redactie – De 19-jarige Niels Versteijnen ontpotp zich bij zijn nieuwe ploeg SG Flensburg-Handewitt als een geroutineerde strafworpspecialist. Dat meldt SHZ.de op haar website.

15 seconden voor de pauze tegen GWD Minden – Flensburg won het uitduel met 23-27 – wreven velen zich eens goed door de ogen. De beide vrouwelijke arbiters Maike Merz en  Tanja Kuttler beslisten ‘strafworp’ voor de bezoekers. Vol overtuiging zette Versteijen koers naar de strafworpplek om zijn eerste van vier pingels om te zetten. Eentje vond geen genade in de ogen van de Minden-doelman.

Jeffrey Boomhouwer toverde nog meer doelpunten uit zijn hoge hoed voor Bergischer HC in het uitduel bij Füchse Berlin (27-24 verlies). Tien keer kreeg hij een streepje achter zijn naam, zes keer daarvan was het raak vanaf de strafworpstreep.

Minpunt in dit duel: Simon Ernst, de 25-jarige spelverdeler bij de Berlijnse ploeg, scheurde in de eerste helft voor de derde (!) keer in zijn carrière zijn kruisband aan die knie waaraan hij negen maanden geleden voor het laatst was geopereerd. Vandaag wees onderzoek en een scan uit dat de onfortuinlijke international – die eerder ook bij Gummersbach langdurig in de lappenmand terecht kwam – dat een derde operatie nodig is.

Van 2012 tot 2014 speelde de in Düren geboren midden opbouwer bij Dormagen, dan tot 2018 bij Gummersbach. In 2016 werd hij met Duitsland Europees kampioen. Kort na zijn transfer vorig jaar naar Berlijn ging het voor de tweede keer mis. Nu belandt hij voor de derde keer in bijna vijf jaar op de operatietafel.

cover Niels Versteijnen, specialist vanaf de strafworplijn

foto archief HSP / Rob Creemers

Deel dit bericht