Nieuws

OPPERMACHTIG AALSMEER DEELT EERSTE TIK UIT AAN LIONS

AD SPORT / Peter Lotman - Wie in de eerste wedstrijd om de landstitel tussen GreenPark/Aalsmeer en Kembit/LIONS op een spannend duel had gerekend, kwam zaterdagavond bedrogen uit. Tóch was het een boeiende tweestrijd om naar te kijken. Met de thuisclub als oppermachtige overwinnaar: 37-25. En met de formidabele Donny Vink als Man-van-de-Wedstrijd. Natuurlijk was het jammer, dat de partij niet meer in evenwicht was. Aalsmeer verkeert de laatste tijd in bloedvorm en dat lieten de adepten van trainer/coach Wai Wong ook nu weer zien. Zij oogden scherp, heel fit en gretig van de eerste tot de laatste minuut.

De ver naar voren opererende dekking werkte voortreffelijk met als centraal middenblok Pepijn Michielsen, Jeromy van der Ban, Jimmy Castien en afwisselend Tim Bottinga/Don Hartog. Er was geen doorkomen aan voor de Limburgse aanvallers, die steeds vroegtijdig werden aangepakt. Het was voor de anders altijd makkelijk scorende opbouwers Jasper Adams, Tobias Weiler en Jur Eussen om moedeloos van te worden.

DONNY VINK UITBLINKER IN FIT OGENDE THUISPLOEGD

Toch verdient juist Eussen een groot compliment. Wat die jongen aan arbeid verrichtte in zowel de aanval als de verdediging was van grote klasse. Soms met twee man op zijn nek slaagde hij er toch in te scoren om dan vervolgens ook in de verdediging weer optimaal zijn rol te vervullen. Hij stak er bij de Limburgers met kop en schouders bovenuit.

MAGNIFIEKE VINK

Bij Aalsmeer was die rol weggelegd voor hoekspeler Donny Vink, die na afloop terecht werd gehuldigd als Most Valuable Player. Met 12 doelpunten was hij de ongekroonde koning van het stevige duel. Wekelijks schittert Vink al jaren in het shirt van Aalsmeer na zijn succesvolle periode bij het Haagse Hellas. Het is opmerkelijk dat de snelle break-outloper en koele afmaker vanuit de hoek nog steeds in de vaderlandse competitie handbalt. Een avontuur in het buitenland zou voor de topspeler niet misstaan, al zal Aalsmeer er vermoedelijk alles aan doen om hem ook voor de komende seizoenen in huis te houden.

Een ander compliment verdiende cirkelloper Armando Besseling. Door het wegvallen van Samir Benghanem moest Besseling grote schoenen vullen van cirkelloper nummer één. Hij doet dat de laatste tijd met veel overtuiging. Hij is doeltreffend vanaf de cirkel en staat zijn mannetje in de dekking. Verder kijken we altijd met veel bewondering naar midopbouwer Vaidas Trainavicius. De manier waarop hij de aanval dirigeert, de passjes geeft naar zijn vrijstaande ploeggenoten en zelf voor zijn eigen kansen gaat, is subliem. Het woord spelmaker lijkt voor hem te zijn uitgevonden.

STERKE DE KNEGT

De Limburgse keepers hadden, mede door de matige verdediging, hun avond niet. Daarentegen was Aalsmeer-doelman René de Knegt weer uitermate sterk op dreef. Zelf is hij altijd kritisch op zijn eigen prestaties. En dat hoort ook zo als topkeeper. Maar van ons krijgt hij toch opnieuw een dikke voldoende voor zijn diverse reddingen. Verder dwongen de jeugdige Martijn de Jong met zijn verrassende schoten en de snoeihard schietende Evon Mohlin respect af voor hun gedreven spel. Jammer genoeg kon LIONS, dat altijd zo hard kan knokken, daar dit keer weinig tegenover stellen. De ploeg van Ivo Steins oogde vermoeid of mat of in elk geval minder strijdlustig dan vorige keren. Niemand haalde zijn normale niveau, behalve dan de eerder genoemde Jur Eussen. Zo’n avond kan er altijd tussen zitten en de meegereisde supporters klampen zich dus vast aan de wetenschap dat er volgende week in Sittard voldoende kans is op revanche. Maar een Aalsmeer in deze vorm is moeilijk te kloppen. Dat bleek al in de bekerfinale en ook vorige week in het laatste competitieduel in Sittard waar de Noord-Hollanders het thuisvoordeel wisten af te dwingen voor de BOT.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (****): Ondanks het duidelijke krachtsverschil dit keer was het een boeiend kijkspel vol wisselende momenten. Sterk verdedigingswerk van Aalsmeer en dat is ook mooi om naar te kijken. Fraaie aanvalscombinaties, óók af en toe van LIONS, en prachtige doelpunten. Het was dus genieten voor de neutrale toeschouwer.

Scheidsrechters (****): Een verademing om William Weijmans en Rick Wolbertus aan het werk te zien. In het begin lieten zij het even lopen, al viel de eerste tijdstraf binnen de minuut. Zij rekenden erop, dat de spelers zelf tot het besef kwamen dat er gehandbald moest worden. En dat gebeurde ook, met name in de tweede helft, die verder voortreffelijk verliep. Volgende week zondag fluit het tweetal in Boedapest bij de FINAL4 in de Champions League bij de vrouwen het duel om plaats drie.
Doelpunten Aalsmeer: Donny Vink (12), Armando Besseling (5), Martijn de Jong (5), Evon Mohlin (5), Tim Bottinga (4), Vaidas Trainavicius (2), Don Hartog (1), Matt Diamond (1), Jeromy van der Ban (1) en Dennis Vesters (1).
Doelpunten LIONS: Jur Eussen (7), Tobias Weiler (4), Jasper Adams (3), Rob Schmeitz (3), Jasper Ritzen (3), Jonathan Bromet (2), Martijn Kleijkers (1), Jelte Hiemstra (1) en Lou Peters (1).

cover De hoofdrolspelers in het eerste BOT-duel tussen Aalsmeer en LIONS: Jur Eussen, Donny Vink, René de Knegt en de beide coaches Wai Wong en Ivo Steins

foto's Reza

Deel dit bericht