HandbalDirect KerstHandbalshop
Rik Philips ook volgend seizoen trainer coach bij Borhave

Rik Philips ook volgend seizoen trainer coach bij Borhave

13 maart 2018, 11:13 uur

Twee jaar geleden kwam hij als 31-jarige jonge en als onverwachte trainer-coach aan het roer te staan bij het net naar de eredivisie gepromoveerde Borhave. Hij heeft het vertrouwen wat het bestuur in hem had niet gelogenstraft.

Met de damesselectie wist hij zich in het eerste jaar redelijk eenvoudig op een zevende plaats te handhaven op het hoogste niveau. Dus werd voor het tweede seizoen de lat iets hoger gelegd. Het behalen van de play-offs om de landstitel werd het nieuwe doel dat drie weken geleden gerealiseerd werd.

Het bestuur hield vertrouwen in de huidige technische staf en ging van het principe “never change a winning team” uit. Maandag meldde het bestuur van Borhave dan ook dat het huidige technisch team van de eredivisie selectie bestaande uit Rik Philips, Afton Groener, Pascal Vinke en Linda Sonder ook volgend jaar samen verder gaat en ongewijzigd verantwoordelijk zal blijven voor het eerste dames team.

Hoofdtrainer Rik Philips toonde zich ook tevreden over hoe het seizoen tot nu verloopt. “We kunnen tevreden zijn dat we drie wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie het doel dat we gesteld hadden hebben bereikt. Het spel kan echter nog beter. Er zit nog meer in deze groep. Voor volgend seizoen moeten we dus ook stabieler gaan presteren. Voor wat betreft de samenstelling van de selectie voor komend seizoen hebben we geen speciale doelen, maar je bent natuurlijk altijd op zoek naar aanwinsten die het huidige team zouden kunnen versterken”.  

Laatste update: 13 maart 2018, 11:55 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct