Nieuws

Vanavond drie halve finales bekertoernooi

Nadat SEW zich dinsdagavond als eerste voor de bekerfinales van 14 mei heeft geplaatst staan vandaag de overige drie halve finalewedstrijden op het programma.

  • 20:00 uur OCI-LIONS – Targos Bevo Hc
  • 20:00 uur FIQAS Aalsmeer – Kras Volendam  
  • 20:30 uur Sercodak Dalfsen – Virto Quintus

Om 20:00 uur gaan de vier BENE-League ploegen tegen elkaar strijden in een Noord Hollandse en een Limburgse derby voor een plek in de finale.

Na het winnen van de BENE-League en het bereiken van de finale om de landstitel kunnen de handballers van Lions zich vanavond ook plaatsen voor de bekerfinale.  Dan moeten ze in eigenhuis concurrent Bevo verslaan. Als dat lukt heeft men dezelfde prestatie neergezet als afgelopen seizoen, het bereiken van drie finales. Er is echter een verschil, dit jaar heeft men de eerste finale, de BENE-league, gewonnen en dat winnen smaakt naar meer dus wil men dit seizoen de triple halen.

Voor landskampioen Bevo zijn de twee wedstrijden van vandaag en zaterdag van essentieel belang voor het hele seizoen. Na het missen van de BENE-league in februari pakken zich de laatste weken donkere wolken samen boven de heuf want de deelnamen aan de BENE- League voor volgend jaar hangt zelfs nog maar aan een zijden draadje. Het heeft dan ook behoorlijk gedonderd  in Panningen na de nederlagen tegen Aalsmeer en Volendam de afgelopen week. Een goede bekerwedstrijd  tegen Lions zou op het laatste moment nog voor de ommekeer kunnen zorgen maar dan moet iedereen wel in zijn beste vorm steken en daar ontbrak het de laatsten weken aan.

De wedstrijd is live te volgen via de Live Stream van OCI-LIONS.

Aalsmeer en Volendam hebben elkaar dit jaar ook al vier keer getroffen. Daarbij heeft Volendam het beste resultaat gescoord: twee keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld maar het was iedere keer bijzonder spannend en heel erg close. Volendam in de regerend bekerkampioen en wil op 14 mei met verve zijn titel graag verdedigen dus moet er gewonnen worden in de Bloemhof. Voor beide ploegen staat er dus best wel druk op deze wedstrijd want om de tweede finale plaats om de landstitel achter Lions strijden ze ook nog samen met Bevo. De winnaar van deze halve finale is dan in ieder geval zeker van één finale plaats

In Dalfsen spelen drievoudig bekerwinnaar Dalfsen en Quintus vanavond ook hun halve finale wedstrijd. Dalfsen gaat ook in deze wedstrijd weer van start als de favoriet voor overwinning. Men heeft dit seizoen nog niet een wedstrijd op nationaal niveau verloren. Thuis heeft men twee keer met ruime cijfers gewonnen van de ploeg uit het Westland. Zeker is wel dat de ploeg van Peter Portengen vanavond een strijdbaar Quintus zal tegenkomen. Alex Curescu verwacht dat zijn ploeg alles gaat geven. “Dan zien we wel waar het schip strand. Ik wil mijn verblijf in de Heul verlengen met 14 dagen” aldus de coach van Quintus.

“Iedereen wil de finale spelen dus wij ook, Dat we steeds verloren hebben van Dalfsen dat weten we ook. We zullen dus boven onszelf moeten uitstijgen dan alleen is het mogelijk om de finale te halen. Wil je prijzen halen of er voor spelen dan moet je Dalfsen voorbij?  

Deel dit bericht