Nieuws

VELO BIEDT KNAP TEGENSTAND; HELLAS VERSLIKT ZICH

AD Sport / Peter Lotman - Venéco/VELO maakte er in de kampioenspoule een boeiende wedstrijd van tegen landskampioen VOC. Na de knappe 14-15 ruststand verloor het team van vertrekkend coach Nico Stet met slechts 25-29 van de Amsterdamse topploeg. Met een hoofdrol voor de subliem keepende Femke Erkens.

Na tien minuten was het 5-5, vervolgens maakte VOC een sprongetje naar 7-10, maar de thuisclub knokte zich terug naar de marge van één doelpunt bij de rust. Talisa van Bergen en Henegouwen zette veel druk en bracht de veel scorende Carmen Riepe (totaal 9x raak) herhaaldelijk in stelling. Direct in het begin van de tweede helft sloeg VOC, met een speelster van VELO op de strafbank, een gaatje van drie doelpunten: 16-19. Dat verschil bleef tot aan minuut twintig bij 20-24 bestaan. Twee prima individuele acties van Angelique van Duijvenbode en een treffer van Lexie Louwerens zorgden voor 23-25. Opnieuw mede door voortreffelijk werk van keepster Femke Erkens.

De supporters gingen er eens goed voor zitten en hoopten op een stunt. De thuisclub maakte het VOC lastig, mede gesteund door het luidruchtige publiek. De gelijkmaker leek eraan te komen, maar uit drie mooie aanvalscombinaties schoot Kirsten van Steenbergen met veel pech drie keer op de paal. De titelkandidaat hield vervolgens stand en pakte toch nog met 25-29 de volle winst tot grote teleurstelling van het moedige VELO. Dinsdag speelt VELO al de uitwedstrijd bij VOC.

Doelpunten: Carmen Riepe (9), Kirsten van Steenbergen (4), Angelique van Duijvenbode (3), Lexie Louwerens (3), Talisa van Bergen en Henegouwen (2), Maud Schuit (2), Femke Mastenbroek (1) en Kim Schildmeijer (1).

BLESSURES BIJ HELLAS

Hellas kon het in Oss niet bolwerken tegen Dynamico dat thuis een lastig te nemen hindernis is. Het team van trainer/coach Richard Rijkens verloor met 33-24, maar kon wel verzachtende omstandigheden aanvoeren. Een compleet team zat geblesseerd op de bank; zo ontbraken Pim van Drimmelen, Kevin en Michael Pronk, Thierry van Zundert, Dave Uytdewillegen en Thierry van Zielst. Rijkens moest daardoor met een creatieve opstelling aan de slag, waardoor spelers op andere plaatsen terecht kwamen die ze niet gewend zijn.

Al binnen tien minuten liepen de Hagenaars achter de tegenstander aan zonder te kunnen overtuigen. Rijkens: “Geen vuur en geen overtuiging dat er iets mogelijk is. En dat is toch wel het minimale dat je zelf moet neerzetten. Werklust en strijd waren er onvoldoende. Gelet op de drukke week met allerlei activiteiten op de club en daarbuiten was het qua prestaties dus geen goede week. Maar wat het plezier en de teamgeest betreft, was het wel een succes. Ik heb al eerder gezegd: plezier, ontwikkeling en dan pas prestatie zijn op dit moment de kernwoorden bij Hellas.”

De debuterende Finn Heins pakte als enige linkshandige de rol in de rechterhoek uitstekend op. Ook de andere jongeling Nick Lichtenhahn (5 doelpunten) en Thomas Beltman (6x raak), al weken in topvorm, kwamen in aanmerking voor een ruime voldoende.

A-JUNIOREN UNI-VERDE NIET

Het Talententeam van Uni-Verde, het samenwerkingsverband tussen Quintus en VELO, is er niet in geslaagd de landstitel te veroveren. Na de 25-24 thuisoverwinning was Tachos in Waalwijk met 29-22 de sterkste en poetste de eerdere nederlaag geheel weg. Niettemin kon het team van coach Rick van Ravesteijn en teammanager Jolanda Michielsen terugkijken op een voortreffelijk seizoen. Een tweede plaats voor de A1 junioren direct al in het eerste seizoen is een prestatie om met trots op terug te kijken, al overheerste uiteraard de teleurstelling bij de jeugdige talenten en de staf. Sam Koppenol was met 6 doelpunten de topscorer, Daan Alleblas (3), Luuk Barendse (3), Timothy Bekker (3), Quinn Roffel (2), Sebastiaan Strijers (2), Youri Schutte, Vin Verbraeken en Sergio Vasseur behoorden eveneens tot de doelpuntenmakers.

cover Carmen Riepe toonde nog maar eens haar schutterskwaliteiten bij Velo

foto Patrick Dolkens

Deel dit bericht