π—©π—˜π—Ÿπ—’ π—žπ—”π—‘ π—˜π—˜π—‘ π—›π—˜π—Ÿπ—™π—§ π— π—˜π—˜ π— π—˜π—§ 𝗩𝗒𝗖

Door Remco Schaefers - Na de goede wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen VOC met het nipte verlies, heeft VENÉCO VELO de Amsterdammers wederom kunnen verrassen, al duurde dat deze keer maar één helft. Dertog minuten later hingen de bordjes in Amsterdam op 33-23.

De verwachting was dat VOC er dit keer vanaf het begin bovenop zou zitten, zoals we dat de afgelopen twee seizoenen wel vaker hebben ervaren. Er werd weinig gescoord in de beginfase, niet in de laatste plaats vanwege het goede keeperswerk aan beide kanten. Toch was het VENÉCO VELO die dit keer brutaal de leiding nam tot zelfs een 2-5 voorsprong.

TEMPO

Vanaf dat moment probeerde VELO teveel in het tempo van VOC mee te gaan en met een aantal breaks werd de wedstrijd door VOC omgedraaid naar 6-11. Mede door de vier prachtige reddingen van VELO-keepster Femke Erkens op breaks van VOC, wist VELO zich weer knap op te richten en knokten ze zich, niet voor het eerst in de afgelopen twee seizoenen, na 25 minuten spelen weer helemaal terug in de wedstrijd: 13-13. Doordat VOC vervolgens vier keer op rij scoorde, stond er met de rust toch een klein gaatje op het scorebord: 17-13. De laatste vier treffers waren van Amsterdamse makelij, met name door de 27-jarige Franse lijnspeelster en 'nieuweling' Sophia Fehri (van de vierde ploeg en voorheen actief bij Paris '92 en Chambray Touraine) deed van zich spreken met drie treffers. Ploeggenote Daphne Luchies (8) en Rozemarijn Alderden en Tess van Buren (ieder zes) meldden zich ook op het wedstrijdblad.

Het algehele gevoel onder de VELO aanhang was dat de wedstrijd halverwege in ieder geval nog niet gespeeld was, ze waren immers eerder in de wedstrijd ook al teruggekomen van een vijf punten achterstand.

De Amsterdammers lieten er echter in de tweede helft geen twijfel over bestaan en liepen vrij snel weg, met 12 punten verschil als grootste voorsprong. In de zoemer kon VELO de schade nog enigszins beprekt houden tot 10 doelpunten: 33-23. Voor VOC betekent dat al een plek in de finale om de landstitel. Wie de tegenstander wordt? VZV of HC Groot Venlo. Zij spelen donderdagavond in Limburg het beslissende duel om plek één.

cover foto 1 Rozemarijn Alderden, zes treffers namens VOC / foto EHF
foto 2 Femke Erkens (Velo) kon een nederlaag voor haar ploeg ondanks een proma prestatie niet voorkomen / foto Patrick Dolkens