WIJHE ’92 MACHTELOOS TEGEN FORTISSIMO

Bron: Handbal Oost - Het is Wijhe’92 niet gelukt om de tweede plek in de eerste divisie vast te houden. Zaterdagavond ging het in eigen huis helemaal mis tegen nummer vier Fortissimo. Een machteloos Wijhe verloor met 21-32 van de sterke outsider.

“Als je van Fortissimo wilt winnen, moet je heel goed zijn”, wist Wijhe-coach Maurice Feringa. “En dat waren we vandaag niet.” De eerste minuten van de wedstrijd zag het er nog wel rooskleurig uit voor zijn ploeg. Nadat Amy Oostveen, de topschutter van Fortissimo – zij zou deze avond achttien keer raak schieten – de score geopend had, zorgden tweemaal Kim Boerdam en eenmaal Sanne Huis in ’t Veld voor een 3-1-voorsprong voor Wijhe. Daarna lukte er weinig meer.

ACHT SCHOTEN, ÉÉN RAAK

Oostveen bleef de gevaarlijkste speelster aan Fortissimo-zijde, maar de mandekking die ze vanaf minuut veertien kreeg zette weinig zoden aan de dijk voor Wijhe. De gasten hadden duidelijk vaker met dat bijltje gehakt en hadden allerlei creatieve oplossingen om toch tot scoren te komen. Wijhe stelde daar aanvallend bijzonder weinig tegenover. Vooral vanuit de eerste lijn waren de doelpunten schaars. Feringa: “Onze hoeken hebben acht keer geschoten, waarvan drie keer niet eens binnen de palen. Maar één keer raak, dat is te weinig. En hoe vaak heeft Sanne vanuit de tweede lijn geschoten? Ook te weinig. Dan komt er zo veel druk op Kim en Aniek (te Braak), dan wordt het heel moeilijk.”

Ook over de verdediging was Feringa niet tevreden. “Hun rechteropbouw mocht acht keer op dezelfde manier instarten en ook de mandekking voerden we niet goed uit. Susan (Koekoek) pakte vandaag ook geen extra ballen. Het was gewoon niet goed, Fortissimo heeft terecht gewonnen. Maar ik kan het de meiden niet kwalijk nemen. Ze doen keihard hun best, het is echt een zwaar seizoen.”

VAN 20-23 NAAR 20-28

Wijhe leek na de 9-14-ruststand in de tweede helft enigszins terug te komen in de wedstrijd. Te Braak scoorde een paar mooie loopschoten en Kim Boerdam maakte zich enkele keren goed kwaad wat ze omzette in knappe scores. Bij 20-23 was het verschil nog maar drie punten en dat bleek precies het teken voor Fortissimo om een tandje bij te zetten. Na twee keer met de ogen geknipperd te hebben, stond het 20-28 en was de wedstrijd gespeeld. Sanne Huis in ’t Veld schoot vijf minuten voor tijd vanaf zeven meter de 21-28 erin, daarna wist Wijhe niet meer tot scoren te komen.

VOC 2 KAMPIOEN

Concurrent om plek twee MHV’81 won zaterdagavond wel (30-28 tegen DSS), waardoor Wijhe en MHV nu evenveel punten hebben. MHV heeft een beter doelsaldo en won de eerste wedstrijd tegen Wijhe en staat daarom op plek twee. Over twee weken staan de beide ploegen opnieuw tegenover elkaar, maar volgende week gaat Wijhe eerst op bezoek bij ZAP, een duel dat vorige keer onbeslist eindigde (29-29).

VOC 2 pakte zaterdagavond de titel in de eerste divisie. Het 27-27-gelijkspel tegen VZV 2 was precies genoeg voor het kampioenschap. Promotie zit er niet in, omdat de hoofdmacht al in de eredivisie speelt.

Doelpunten Wijhe’92: Kim Boerdam 10, Aniek te Braak 4, Sanne Huis in ’t Veld 4, Romy Boerkamp, Britt Koerhuis, Suus van der Zee.

cover Tien treffers van Kim Boerdam waren niet voldoende voor Wijhe'92 om Fortissimo te verslaan