Nieuws

WINNAARS EUROPEAN CUP MET SPAANSE ELCHE: TESSA VAN ZIJL EN PIPY WOLFS

Met een ruime 22-28 overwinning op Michalovce in Slowakije, voor 1600 fans, pakte het Spaanse Elche Mustang, met Pipy Wolfs en Tessa van Zijl, voor het eerst in de clubgeschiedenis de European Cup. Een week eerder werd het op Spaanse bodem 22-20. "KAMPIOEN!" was het eerste wat Van Zijl na afloop voor de Europese microfoon en camera kon uitbrengen. Voor de derde keer in vier jaar wint een Spaanse ploeg dit toernooi: na Costa del Sol Malaga in 2021 en Rocasa Gran Canaria in 2022 mag ditmaal ATTICGO Bm Elche de hoogste trofee in intvangst nemen. 
 
Van Zijl blijft nog een jaartje in Spanje, Wolfs trekt na de zomer het shirt aan van het Hongaarse Mosonmagyarovar.
In 1976 reikte Swift Roermond tot de finale van de toenmalige Europa Cup 1. In en tegen Radnicki Belgrado werd verloren. In 1999 werd Nieuwegein/nationale ploeg de finale in de City Cup onthouden: het reizen naar Joegolsavië werd met de vele oorlogsdreigingen als te gevaarlijk beschouwd waardoor die finale tegen Krusevac nooit werd gespeeld. Ook het voorstel om die finale over één duel op neutraal terrein - Nordhorn - te spelen, vond geen weerklank bij de EHF.
In 2006 won Olga Assink met Viborg de Champions League, iets dat Nycke Groot later bij Györ driemaal herhaalde: 2017, 2018 en 2019. De eerste tweemaal met Yvette Broch aan haar zijde.
 
Kay Smits werd in 2023 de eerste Nederlandse handballer met de CL-trofee onder de arm: met SC Magdeburg versloeg hij in Keulen het Poolse Kielce met 30-29.
 
Nu dus Van Zijl en Wolfs met een mooie trofee. Linkspoot en topscorer Van Zijl scoorde 5 uit 6 en was goed voor 5 assists, Wolfs tekende voor 2 uit 2 en had ook 4 eindpasses voor haar medespeelsters.
 
cover foto 1 Tessa van Zijl, topscorer bij Spaanse Elche in finale European Cup
foto 2 Pipy Wolfs is blij met de Europese beker
 
foto's Elche / EHF
Deel dit bericht