De Sprint weert zich verrassend en wint opnieuw.

04 februari 2019, 12:26 uur

Door De Sprint- De Sprint moest wegens omstandigheden ‘duchtig verbouwd’ worden. Een klus waarmee trainer Jean Troquet en zijn team de hele week bezig waren. Nadat het team vertrouwen was ingesproken (de laatste woorden in de kleedkamer van de trainer aan zijn meiden: “Jullie gaan lekker handballen en daar waar dat niet lukt ben ik er om jullie te helpen") gingen de teams van De Sprint en NOAV op jacht naar 2 punten.

In de eerste minuten ging NOAV efficiënter met de kansen om en verder was het stuivertje wisselen. De ruststand van 10-10 was een eerlijke weergave van de krachten.

Na rust wist NOAV de dadendrang van De Sprint in te dammen met een persoonlijke dekking op der linker opbouw en liep weg naar 13-17 en 15-18 (51e minuut).

Toen kwam de coach van De Sprint zijn belofte aan de ploeg na en greep in door zowel de linker als rechter opbouw volledige mandekking te geven. Resultaat: NOAV helemaal van de rol. De Sprint rook bloed en nam de wedstrijd volledig in handen. Links en rechts opbouw kregen geen enkele bal meer en de vier overige verdedigers lokten de ene na andere fout uit in de NOAV-aanval. Met snelle en goede overnames overrompelde de thuisploeg hun gasten en stoomden door naar een 22-19 overwinning.

Na de wedstrijd was duidelijk te zien hoe De Sprint als ploeg in elkaar steekt. Complimenten werden over en weer gegeven en de blijdschap en trots spatte ervan af.

Een glunderende Jean Troquet na afloop: “Twee gave en dik verdiende punten. Ik ben zóóóó trots op de meiden. Ze werken echt hard en moeten door vele wisselingen elke week hun incasseringsvermogen en flexibiliteit maximaal aanspreken. Daar heb ik (tussen alle trainingsvormen door) hard aan gewerkt en tot op heden lonen zich alle inspanningen.”

Volgende week naar MIC dat een verrassend sterke tweede competitiehelft draait.

De Sprint weert zich verrassend en wint opnieuw.