Dalfsen verliest eerste EC wedstrijd tegen Galychanka

De handbalsters van Morrenhof Jansen Dalfsen hebben zondagavond in de eerste Europacup wedstrijd in het EHF-toernooi in het Oekraïense Lviv tegen Galychanka verloren. Na en 13-8 ruststand eindigde de wedstrijd in een 26-22 nederlaag voor de Nederlandse vicekampioen.

Met deze nederlaag met vier doelpunten verschil reist de ploeg maandag wel met enig perspectief terug naar huis. Die achterstand hoeft in het handbal geen overdreven moeilijke opdracht te zijn om die in een thuiswedstrijd weg te werken. De ploeg van Monique Tijsterman zal dan echter wel beter met de kansen moeten omgaan. Vooral in de eerste helft, die de eerste tien minuten gelijk opging, miste men veel kansen waardoor de thuisploeg die ook nog eens menige doelpoging zag mislukken na een 4-5 achterstand uitliep naar 8-5. In het tweede gedeelte van de eerste helft wist Dalfsen weer terug te komen naar 10-8 maar in de laatste minuten kon  Galychanka de voorsprong verder uit bouwen naar een 13-8 ruststand.

Nadat de thuisploeg in de tweede helft de eerste treffer scoorde was het Dalfsen dat met twee doelpunten op rij de stand op 14-10 bracht. Vanaf 15-11 liep Galychanka weer verder uit naar een verschil van zeven treffers: 18-11. Dalfsen herpakte zich opnieuw en kwam halverwege de tweede helft terug tot op twee doelpunten: 20-18. Men kon echter de aansluitingstreffer niet scoren. Galychanka zette een 23-19 tussenstand op het bord en kon dit vasthouden tot het eindsignaal: eindstand 26-22.

Scores voor Dalfsen: Larissa Nusser, Jill Kooij 5, Sharon Nooitmeer 3, Roos van Leeuwen 3, Lisa Bosch 1, Nienke de Wild 1, Chntal Lokkert 1, Nikki Wilsterman 1.