Nieuws

PROMOTIEDROOM WIJHE ’92 SPAT UITEEN; MHV ’81 GRIJPT EREDIVISIETICKET

Bron: Handbal Oost - In de voorlaatste speelronde van het seizoen is er een einde gekomen aan de promotiedroom van Wijhe’92. In een boeiend onderling duel trok een sterker MHV’81 zaterdagavond in Wijhe met 27-34 aan het langste eind. De Millse ploeg is daardoor zeker van de tweede plek in de eerste divisie en promotie naar het hoogste niveau. De laatste speelronde volgende week kan daar geen verandering meer in brengen.

De teleurstelling bij de speelsters van Wijhe was na afloop groot. Trainer Maurice Feringa kon zich makkelijker bij de nederlaag en de gemiste promotie neerleggen. “MHV heeft verdiend gewonnen”, zei hij. “Wij kwamen vandaag geen moment in ons eigen spel. Aanvallend maakten we te veel fouten. De zenuwen speelden ons duidelijk parten. Daar was ik al bang voor, want dat was bij VOC-uit ook zo. Helaas lukte het niet om die spanningen van ons af te schudden.”

KAPOT GEANALYSEERD

Een van de opdrachten die Feringa zijn speelsters had meegegeven was om niet te snel tegen tijdstraffen aan te lopen. Maar in de vierde minuut van de wedstrijd werd Rosel Oostveen al met twee minuten naar de kant gestuurd. MHV had toen de eerste tijdstraf al achter de rug. Feringa: “We wisten dat Lieke van Baal, hun nummer zestien, bij hen het spel bepaalde. Zij is zo goed. We hadden hun hele spel helemaal kapot geanalyseerd, wisten precies wat ze deden. Maar het hielp ons uiteindelijk niet. Tot 3-1 en daarna van een achterstand terug naar 10-10 deden we het goed, maar daarna was het aan MHV. Op deze manier kan ik me wel bij het verlies neerleggen. Het is knap hoe MHV het gedaan heeft.”

                         

Na de gelijkmaker bij 10-10 van Kim Boerdam – zij was met vijftien doelpunten, een handvol assists en vele individuele acties wederom veruit de belangrijkste speelster aan Wijhe-zijde – moest Wijhe de tegenstander laten gaan. Na 10-14 werd het 13-19. Voor rust kon Wijhe nog iets terugdoen, maar het verschil bleef aanzienlijk: 15-19.

IN DE ACHTERVOLGING

In de tweede helft bleef Wijhe stevig tegenstand bieden en liet MHV daardoor niet verder uitlopen. Bij 20-24 kreeg de thuisploeg zelfs de kans om het nog spannend te maken, maar twee break-outs op rij werden verprutst. Een gefrustreerde Feringa hief zijn armen in de lucht, waarvan opbouwster Boerdam onbedoeld slachtoffer werd: zij kreeg tijdens het teruglopen de zwaaiende armen van haar coach op haar neus.

MHV liep met overtuiging uit naar 23-31, maar Wijhe gaf nog één keer alles wat het in zich had. Het werd 26-31 en even was Wijhe MHV de baas. Een onduidelijke tijdstraf voor Sanne Huis in ‘t Veld zes minuten voor tijd maakte aan het beetje hoop dat er nog was een einde. Bij 27-34 floten de scheidsrechters af en kon MHV met het massaal meegereisde publiek het promotiefeest gaan vieren.

MHV promoveert naar de eredivisie, Wijhe eindigt in het eerste seizoen in de eerste divisie op de derde plek. Feringa: “Natuurlijk wil je altijd winnen, maar ik kan de meiden niks verwijten. In je eerste seizoen derde eindigen is ontzettend knap. Dit hadden we vooraf nooit verwacht.”

Doelpunten Wijhe’92: Kim Boerdam 15, Sanne Huis in ‘t Veld 4, Aniek te Braak 3, Jara Huis in ‘t Veld 3, Suus van der Zee 2.
Deel dit bericht