Nieuws

Deense competitie: Kay Smits in goeden doen

Door Frits Feuler– In de hoogste klasse bij de mannen in de Deense competitie heeft Kay Smits bij zijn ploeg TTH Holstebro weer van zich doen spreken. Met vier treffers had hij een groot aandeel in de 32-27 thuiszege op Lemvig. Een vijfde plaats met 13 punten uit tien duels is de tussenliggende positie. De achterstand op koploper Bjerringbro bedraagt vier punten.

Bij de vrouwen liet Holstebro – met Lynn Knippenborg en Inger Smits – een duur steekje vallen in het uitduel bij nummer drie, Herning: 27-26 verlies. Knippenborg trof een keer, Smits haalde vijf keer het doelnet. Holstebro zakt terug naar plek negen, met tien punten uit twaalf duels.

Aan kop nog steeds Odense, ongeslagen na 12 duels met het maximale aantal punten. Kopenhagen, Herning en Esbjerg  volgen al op zes tellen. Nykobing, met Housheer en Aarhus United hebben zeven punten goed te maken. Voordat het EK begint, worden nog twee competitierondes afgewerkt. Dinsdag ontvangt Nykobing Herning met als inzet plek 3. Een dag later mag Kopenhagen – tussen alle CL-beslommeringen door – richting Aarhus. Odense heeft het op papier makkelijk met een bezoek aan nummer voorlaatst, Ajax Kopenhagen. Woensdag 14 november knokken Esbjerg en Kopenhagen om de eerste positie achter het ongenaakbare Odense.

Een trapje lager haalde Sonderjyske, de ploeg van keepster Claudia Rompen, fors uit bij Oddense, de nummer voorlaatst: 19-39. Rompen c.s. bezetten na zes duels en acht punten de vierde plek. Tot aan de kerst zijn er nog vijf rondes af te werken.

Deel dit bericht