Handbalsters Roemeense SCM Craiova winnen de EHF Cup

De handbalsters van het Roemeense SCM Craiova heeft afgelopen weekend de EHF Cup gewonnen. Het was pas de tweede keer dat de ploeg deelnam aan een Europees toernooi. Twee jaar gelden speelde men twee rondjes mee in de inmiddels opgeheven Cup Winners cup.

De Roemeense ploeg verloor de eerste wedstrijd tegen het Noorse Vipers Kristiansand in Noorwegen met 26-22. De thuiswedstrijd werd na een 19-12 ruststand met 30-25 gewonnen.

Alle kaarten waren uitverkocht en meer dan 1000 fans keken naar de wedstrijd op het plein voor de Polivalenta Craiova sporthal.  Craiova begon - gesterkt door de vele supporters - strek aan de wedstrijd nam een 3-0 voorsprong maar zag de Noren de achterstand reduceren naar 5-4. Craiova nam toch weer het initiatief en domineerde de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Als een orkaan werd het doel van de 38-jarige Katraine Lunde bestookt. Tussen de 16e en 21e minuut liepen de Roemenen weg van 11-8 naar 16-8 maar men kon dit tempo niet langer vasthouden. Vipers kwam terug naar 16-10 waarna er gerust werd bij 19-12

Vipers gaf niet op. Zij begonnen agressiever te spelen, maar de thuisploeg wisten het verschil min of meer te handhaven gedurende een grootdeel van de tweede helft. Vipers weet met tien minuten te spelen het verschil terug te brengen naar vijf doelpunten (28-23) wat een zenuwslopende slotfase garandeerde. Als Linn Jorum Sulland met nog meer dan vier minuten te spelen de 30-25 scoort dacht niemand dat dit ook de eindstand zou gaan worden. Beide ploegen waren dan ook erg nerveus in de slotfase en waren bang een fout te maken wat ze de overwinning zou kunnen kosten. Slechts een doelpunt scheidde Vipers van een triomf en zijn kregen hun kansen maar de heldhaftige Yuliya Dumanska redde twee opeenvolgende kansen van  Emilie Arntzen twintig seconden voor het einde  waardoor Craiova uiteindelijk de trofee aan de uitzinnige fans kon tonen.