Nieuws

KORT NIEUWS deel 13

KORT NIEUWS deel 13

                                                                                                                                     update 11 april

13. Programma, uitslagen en livestream voor 5 t/m 11 april vindt u op:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/handbalprogramma-5-11-april/

12. De 16-jarige Eef Toonen vervolgt haar handbalcarrière bij de Limburgse eredivisieclub V&L uit Geleen. Sinds januari 2011 is Eef al lid van onze club. In deze 10 jaar heeft ze veel jeugdteams doorlopen en de laatste jaren maakte ze ook deel uit van onze dames 1 selectie. Eef heeft veel mooie successen behaald bij MHV. Ze is een aantal malen kampioen geworden bij de verschillende jeugdteams: kampioen geworden met de C- en de B-jeugd in de Jeugddivisie. Hiermee plaatsten deze teams zich twee jaar op rij voor het NK. Daarbij werd ze in haar eerste jaar bij dames 1 kampioen in de Hoofdklasse. Dit seizoen maakte onze damesploeg hun debuut in de eerste divisie, ook Eef was onderdeel van deze groep.

Nu is ze klaar voor de volgende stap in haar handbalcarrière. Eef gaat haar nieuwe uitdaging aan bij V&L. In Geleen gaat ze de stap naar de Nederlandse handbaltop maken. Als MHV gaan we Eef, als speelster en als trainster, enorm missen.

11. Het overzicht van de Champions League bij de vrouwen (kwartfinales) met nog twee duels voor de boeg op zondag leest u op:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/vipers-verrast-rostov-in-eigen-hal-metz-uitgeschakeld/

10. VZV pakte opnieuw de winst tegen VOC, na eerdere zeges in een aantal oefenpotjes:

https://www.handbalstartpunt.nl/wedstrijdverslagen/ruime-overwinning-vzv-op-voc/

9. Bevo en Aalsmeer wonnen hun duel tegen respectievelijk Volendam en Hurry Up en zitten LIONS op de hielen, nog vier duels te gaan in de HandbalNL League:

https://www.handbalstartpunt.nl/wedstrijdverslagen/bevo-pakt-verwachte-zege-op-volendam-revanche-aalsmeer/

8. Yourlease Eemland maakt komend seizoen gebruik van de diensten van Jordy Mertens. Hij wordt de tweede nieuweling in de selectie van coach Arjan Schneiders. De 24-jarige Limburger, tegenwoordig in Utrecht woonachtig, speelde in zijn jeugd voor de Duitse clubs BTB Aachen en SV Stolberg in de Oberliga. Nadien vervolgde hij zijn handbalcarrière in Limburg bij Sittardia en eredivisionist Lions 2. De rechtshandige Mertens is multifunctioneel inzetbaar en traint inmiddels reeds mee bij de ploeg.

7. Mohsen Daghir is komend seizoen de nieuwe oefenmeester van eredivisieploeg Feyenoord Handbal. De 52-jarige Tunesiër volgt Arjan Koster op. Eerder was Daghir trainer van het Rotterdamse HARO. Toen de competitie vorig seizoen halverwege werd afgebroken, speelde Feyenoord in de eerste divisie en stond op plek zeven. Met succes diende het clubbestuur een verzoek in om promotie in naar de eredivisie.

6. Melsungen, de ploeg van assistent-trainer Arjan Haenen, verraste vandaag met de komst van de 22-jarige Portugees André Gomes van FC Porto die voor drie jaar tekende. Die ploeg werd gisteravond nog uitgeschakeld in de achtste finales van de CL door het Deense Aalborg. Melsungen staat actueel negende in de Bundesliga. Met Portugal reist Gomes deze zomer naar de Spelen in Tokio omdat de ploeg in de kwalificatie sterker bleek dan Kroatië.

5. Bo Dekker, al twee jaar in dienst van Spreefüxxe Berlin,  verlengt haar contract met de huidige nummer twee in de tweede Bundesliga:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/spreefuxxe-berlin-verlengt-contract-met-bo-dekker/

4. Bij de EHF European League (vrouwen) zijn de vier ploegen voor de FINAL4 - op 8 en 9 mei - bekend: Baia Mare (Roemenië), Nantes (Frankrijk), Siofok (Hongarije) en Herning-Ikast (Denemarken). Siofok is de regerend kampioen in deze reek sinds 2019: in de kwartfinale was er tweemaal winst op het Noorse Storhamar: 31-24 en 32-31. In de halve finale moest het Deense Viborg buigen: 28-24 en 25-27. In de finale was de ploeg van Estavana Polman, Esbjerg, niet in staat om de Hongaarse ploeg te stoppen: in Denemarken werd het 21-21, in Hongarije won Siofok met 26-21.

3. Indeling EHF EURO Beach Handball in Varna, Bulgarije voor de mannen en vrouwen - met Nederlandse deelname - is bekend:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/indeling-groepen-ehf-beach-handball-euro-2021/

2. Coach Rick Visser blijft een jaartje langer bij Con Zelo:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/rick-visser-verlengt-trainerschap-con-zelo/

1. Loting Afrikaans kampioenschap (vrouwen) voor WK-deelname in Spanje:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/loting-afrikaans-kampioenschap-vrouwen/

 

Deel dit bericht