Nieuws

Kort nieuws deel 23

Kort nieuws deel 23

Van de Redactie - Op deze pagina een overzicht van korte berichten, met onder meer actuele transfers en andere nieuwtjes, uit binnen- en buitenland. We passen de pagina dagelijks aan.   

                                                                                                                                              update 23 juni

- Het programma van 21 tot en met 27 juni, met links voor livestream en achteraf de uitslagen en karakteristieken, vindt u op:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/handbalprogramma-21-juni-27-juni/

- Emsdetten, met Robin Jansen en coach Peter Portengen die begin dit jaar als interim-coach de zware taak had de nummer laatst (vijf punten) uit het moeras te trekken, redt het bege lijf in de tweede Bundesliga door een 32-27 zege bij Lübeck-Schwartau (waar Niels Versteijnen niet in actie kwam). Portengen werd eind april bedankt voor bewezen diensten. Wilhelmshavener - Konitz naar Sporting Pelt, Postel naar Frankijk - werd, mede door de vier punten-aftrek, kind van de rekening: samen met Fürstenfeldbrück en Konstanz zoekt de ploeg van Rutger ten Velde na de zomer de derde liga op. Geen promotie voor Gummersbach: de ploeg kwam welgeteld één punt tekort om naast N-Lübbecke en Hamburg te komen.

- Eline Wit keert na drie seizoenen Volendam terug bij haar voormalige club SEW:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/eline-wit-keert-na-drie-seizoenen-terug-bij-sew/

- Jo Delpire, die enkele maanden geleden werd ontslagen bij de mannenploeg van Initia Hasselt, wordt sportief coördinator bij zijn vorige club, Handbal Sint Truiden. Hij gaat daar ook grootste groep JM14 als trainer naar een hoger niveau tillen. Trainer bij de mannen, Tom Simons, schuift door als assistent van Richard Curfs bij de damesploeg. Ex-international en Tongeren-speler Christoph Bourlet (44) neemt het trainerschap bij de mannen op zich. Afgelopen periode was Bourlet coach van het Waalse Jemeppe waarmee hij promoveerde naar de tweede liga.

- Ex-Quintus-speelster Fem Boeters verlaat na vier maanden het Duitse Spreekfüxxe Berlin; VZV neemt afscheid van drie speelsters:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/boeters-verlaat-berlijn-prak-zengerink-en-kolken-stoppen-bij-vzv/

- JD Techniek Hurry-Up heeft het contract verlengd met Sander Bos, Harm Meijer en Ruben Fiege. De club en de spelers kwamen de afgelopen weken overeen om hun aflopende verbintenissen te verlengen.

Sander Bos komt uit de jeugd van de BENE-League club uit Zwartemeer en timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg. Hiermee heeft JD Techniek Hurry-Up de opvolger van Ronald Suelmann in huis. Hij kan als linkshandige speler uit de voeten op de rechterhoek en opbouwpositie. Onlangs werd de 19-jarige Bos geselecteerd voor Jong Oranje.
Harm Meijer kwam in 2018 over van Unitas uit Rolde. Hij greep zijn kans en kon al snel op een basisplaats rekenen. Meijer staat, als linkshandige rechterhoekspeler, vooral bekend om zijn snelheid en doelgerichtheid.
Ruben Fiege behoort al jaren tot de kern van JD Techniek Hurry-Up. De oudste zoon van trainer/coach Joop Fiege is een zeer nuttige dekkingsspecialist bij de Zwartemeerders.
 
- Een dag later de volgende transfer: Hurry-Up versterkt zich met de 18-jarige Brent Riksten. Het Drentse talent komt over van E&O en kan uit de voeten op de linkerhoek- en middenopbouw positie. Trainer/coach Joop Fiege is blij met het aantrekken van Riksten. “Brent is een groot talent uit deze regio en heeft zich de laatste tijd enorm goed ontwikkeld bij E&O. Wij willen hem graag de kans geven om in de BENE-League zijn kunsten te vertonen.”
Riksten, die net als Sander Bos deel uit maakt van Jong Oranje, heeft veel zin in de overstap naar JD Techniek Hurry-Up. “Ik kijk erg uit naar dit nieuwe avontuur. De ambities in Zwartemeer spreken mij enorm aan en door met betere spelers te trainen hoop ik mij verder te ontwikkelen.”
Riksten begon zijn handbalcarrière bij VAKO, uit zijn geboortedorp Vries. Later kwam hij via Unitas bij E&O terecht.

- Spektakulaire trainersweissel bij TSV Hannover-Burgdorf: huidig coach Antonio Carlos Ortega verlaat de ploeg uit Niedersachsen en gaat naar kersvers CL-kampioen FC Barcelona – dus terug naar zijn vaderland. Opvolger wordt ex-coach van de Duitse nationale ploeg, Christian Prokop. De 42-jarige ex-profhandballer werd bij de Duitse Handbal Bond in februari 2020 ontslagen en had sindsdien geen trainersfunctie. 

- HSV Hamburg, met coach Torsten Jansen, promoveert als eerste van twee ploegen naar de Bundesliga: door een 32-28 thuiszege op Hamm-Westfalen keert de Duits kampioen in 2010/2011, tweemaal bekerwinnaar (2006 en 2010) en winnaar van de Champions League 2012/2013 - 30-29 winst in de finale na verlenging op Barcelona - terug op het hoogste niveau. Op 8 mei 2014 ging er een schok door de club: geldschieter Andreas Rudolph draaide de geldkraan dicht , HSV Hamburg kwam in zwaar weer. Voor het seizoen 2014/2015 werd het budget van 8,1 naar 5.5 miljoen verlaagd en dat zorgde later voor een uittocht van spelers, ondanks de vierde plek aan het einde van het seizoen. Een jaar later volgde de onvermijdelijke degradatie: in de derde Liga werd in 2016/2017 een doorstart gemaakt. In het seizoen 2019/2020 speelde doelman Mark van den Beucken voor de ploeg uit de Hanzestad. Met 56 punten uit 35 duels werd de promotie een feit. Nummer twee, N-Lübbecke (35-54) volgt op één punt en heeft zaterdag op de slotdag van de competitie in het thuisduel tegen Ferdorf de laatste twee punten nodig om achtervolger Gummersbach (35-53) voor te blijven. Gummersbach gaat op bezoek bij Grosswallstadt.

- Frank Jacobs wordt de nieuwe trainer van de tweede damesploeg van M.I.C. uit Meerssen. Jacobs was voorheen onder meer actief bij BFC, Initia Hasselt en Margraten. Hij volgt in Meerssen Jeroen Hinssen op die de ploeg drie seizoenen onder zijn hoede had.

- Sven Hemmes stopt met actief handbal bij Hurry Up en wordt komend seizoen de nieuwe trainer bij de opleidingsploeg van Bevo Hc in de eredivisie:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/bevo-verwelkomt-sven-hemmes-als-trainer-coach-tweede-herenploeg/

- Myrthe Schoenaker raakte eind februari geblesseerd en moest een aantal weken toekijken bij haar ploeg Blomberg-Lippe. Aan het einde van de competitie kon ze nog enkele duels meedoen. In goed overleg met de club werd haar nog doorlopende contract tot 2022 ontbonden. Voor komend seizoen stapt ze over naar Bensheim-Auerbach waar ze keepster Helen van Beurden, Sarah Dekker, Sarah van Gulik en Dionne Visser tegenkomt.

- Enkele dagen na het winnen van de EHF Champions League met Barcelona werd coach Xavi Pascual officieel als nieuwe trainer bij de Roemeense kampioen bij de mannen, Dinamo Bucuresti voorgesteld. De Spaanse topcoach ziet de Duitser Christian Dissinger overkomen van Vardar Skopje, vanuit Barcelona neemt hij zijn zoon Alex Pascual (hoekspeler) en voor het defensieve werk komt de Fransman Cedric Sorhaindo in aanmerking.

- Boy van Eijk verruilt Handbal Feyenoord voor Handbal Houten:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/boy-van-eijk-van-handbal-feyenoord-naar-houten/

- Keepster Valentyna Salamakha maakt een transfer van Bietigheim naar het Roemeense Bistrita en tekent voor twee seizoenen:

https://www.handbalstartpunt.nl/nieuws/keepster-salamakha-van-bietigheim-naar-roemenie/

- In Denemarken won Mors voor het eerst de Deense beker door in de finales CL-finalist en Deens kampioen Aalborg met 31-30 te verslaan. Derde werd Skjern, dat met 31-26 GOG versloeg.

 

 

Deel dit bericht