Nieuws

Tess Wester vertrekt bij het Duitse Bietigheim

De 24-jarige keepsters Tess Wester heeft aangekondigd dat ze aan het einde van het seizoen haar huidige werkgever, het Duitse SG BBM Bietigheim, gaat verlaten. De Nederlandse international kwam in 2015 over van VfL Oldenburg waar ze vier seizoenen onder de lat had gestaan.

Op facebook en instragram kondigde Wester haar vertrek bij haar huidige club aan. "Ik heb besloten om Bietigheim aan het einde van dit seizoen te verlaten. Ik ben erg trots op alles wat we met deze ploeg hebben bereikt en ik wil de fans, de speelsters en de club bedanken voor de afgelopen drie jaar," aldus Wester, die aangeeft dat het tijd is om een nieuwe uitdaging vinden. “Ik ben super enthousiast voor een volgende stap in mijn carrière, maar eerst ga ik tot het einde van het seizoen alles geven voor Bietigheim”.

Met Bietighein werd ze voor het eerst in de  historie van de club kampioen van Duitsland in 2016-2017. In datzelfde seizoen speelde Bietigheim voor het eerst Europees handbal en behaalde men de finale van de EHF Cup. Daarin was het Russische Rostov Don twee keer te sterk. Dit seizoen had een kroon op het succes moeten worden met Champions League handbal maar gezien de vele blessures en personele verwikkelingen is het een zwaar seizoen geworden voor de ploeg en de club die zijn tol eist op het veld.

De eerste ronde van de CL kwam men nog redelijk goede door. Met een derde plaats ging men door naar het hoofdtoernooi maar daarin speelt men geen rol van betekenis meer. Coach Martin Albertsen heeft momenteel nauwelijks speelsters beschikbaar om een volwaardige ploeg het veld op te kunnen sturen.

In de race om het kampioenschap ligt men momenteel vijf punten achter op Thüringer HC. Wel heeft men zich geplaatst voor de Pokal Final4 in mei. Daarin gaat men het in de halve finale opnemen tegen TuS Metzingen.  

Deel dit bericht