Nieuws

Zaterdagmiddag barst finalestrijd om de landstitel weer los

Zaterdagmiddag om 15:00 uur barst in het City Resort in Sittard de finalestrijd om de landstitel weer los. Dit jaar gaat de titelstrijd tussen OCI-LIONS en FIQAS Aalsmeer Voor de achtste keer op rij staat LIONS in de finale. Voor Aalsmeer is het weer de eerste keer sinds men in 2009 de laatste finale heeft gespeeld en de landstitel heeft gewonnen

De wedstrijd is rechstreeks via Live stream te volgen 

Sinds de invoering van de beste of three en later de best of vijf trof Aalsmeer tussen 1995 en 2002 zes keer een tegenstander die nu samenwerken in LIONS. In de jaren ‘95, 97, ‘99, ‘00, ‘01 en ‘02 stond Aalsmeer vijf keer tegenover Sittardia en een keer tegenover V&L.  Aalsmeer won drie keer, Sittardia tweemaal en V&L eenmaal. Heroïsche gevechten waren het destijds met veel emoties, die op het scherpst van de snede werden gespeeld

LIONS zag het levenslicht in 2008 en speelde haar eerste finale in 2011 tegen Volendam. Sindsdien hebben de Limburgers elk jaar in de finale gestaan. De eerste vier gingen verloren. sinds 2015 is LIONS drie keer op rij landskampioen geworden.

In 2004 en 2009 won Aalsmeer zijn laatste twee titels van Bevo. Daarna wisten de handballers uit de bloemendorp zich niet meer te plaatsten voor de finale. De teller bij Aalsmeer staat daarmee sinds 2009 op acht landtitels  en  daarmee staat de ploeg uit Noord Holland op eeuwige ranglijst sinds 1954 op de tweede plaats achter Sittardia met 18 landstitels

Onder Bert Bouwer bloeide Aalsmeer weer op en werd sinds 2008 de FINAL4 van de BENE-League weer bereikt en speelde men voor de derde keer op rij de bekerfinale in Almere. In de BENE-League eindigde men op de derde plaats en de Bekerfinale werd tien dagen geleden verloren van Bevo daarmee staat men nog met lege handen.

Na het winnen van de Supercup eind augustus door Aalsmeer met 29-23 in Houten te verslaan staat LIONS voor de rest ook nog met legen handen. De finale van de BENE-League werd verloren van Bocholt en in de halve finale van de beker verloor men van Bevo.

Beide ploegen snakken dan ook nog naar een succesvolle afsluiting van het seizoen. Vijf keer speelde beide ploegen dit seizoen tegen elkaar. Na de supercup eind augustus stond men  in de openingswedstrijd van het seizoen ook weer tegenover elkaar: 36-24 werd het toen voor LIONS. Snel kwam de ommekeer bij Aalsmeer. Na drie nederlagen op rij volgden er elf wedstrijden op rij die men niet verloor. In die serie wedstrijden won Aalsmeer ook thuis met 29-24 van LIONS.

In de play-offs om de twee finale plaatsten voor de best of three kwamen beide ploegen elkaar ook twee keer tegen.  Ook nu stond men in de openingswedstrijd tegenover elkaar. Ook nu won LIONS in Aalsmeer met 27-29. Ook de return in Sittard was met 24-22 voor LIONS dat zich toen met die zege ook plaatste voor de Best of Three.

De laatste uitslagen laten zien dat Aalsmeer  en LIONS gedurende het seizoen dichter naar elkaar zijn gekropen. LIONS begon het seizoen zeer sterk maar liet gaandeweg toch hier en daar wat steken vallen. Aalsmeer daartegen begon zwak maar pakte zich vervolgens snel op en draaide vervolgens een redelijk stabiel een sterk seizoen.

Beide ploegen zijn momenteel behoorlijk aan elkaar gewaagd. De best of three is dan ook zeker geen gelopen koers voor beide ploegen. We kunnen weer een aantal spannende wedstrijden verwachten waar men tot het uiterste zal moeten gaan om de overwinning te kunnen pakken.

Zaterdag 19 mei 15:00 uur OCI-LIONS vs FIQAS Aalsmeer  

De wedstrijd staat onder leiding van de scheidsrechters Wijmans en Wolbertus

De wedstrijd is rechstreeks via Live stream te volgen

De NOS maakt een samenvatting van de eerste wedstrijd

Zaterdag 26 mei 14:30 uur FIQAS Aalsmeer vs OCI-LIONS

  

Deel dit bericht