Nieuws

Amy Oostveen van SEW naar Quintus

Door Peter Lotman - Kwintsheul - De nieuwe trainer/coach van Virto/Quintus, René Romeijn, heeft zijn eerste versterking binnen. Met ingang van het nieuwe seizoen komt Amy Oostveen over van het Noord-Hollandse SEW. 

De 19-jarige opbouwster maakt sinds dit seizoen deel uit van de Handbal Academie en studeert fysiotherapie in Arnhem. Ook maakt de talentvolle handbalster deel uit van Jong Oranje. 

Oostveen over haar beslissing SEW te verlaten: ,,Ik vind SEW een heel leuke club en ik voelde me daar echt thuis. Daarvoor heb ik altijd bij mijn dorpsclub Fortissimo in Cothen gespeeld. Ik had gehoopt langer dan één seizoen bij SEW te blijven, maar helaas stoppen er veel speelsters en dat was voor mij een goede reden om op de aanbieding van Quintus in te gaan.”

,,Ik wil graag een stap maken naar de bovenkant van de eredivisie. Quintus voelt goed bij mij en ik denk dat de club en het spel bij mij passen. Ik heb een goed gesprek gehad met René Romeijn waardoor ik direct enthousiast werd om voor Quintus te gaan spelen.”

René Romeijn is verheugd over de komst van Oostveen. ,,Een talent dat zeker een aanwinst is voor onze selectie van volgend seizoen. Ze heeft een prima wedstrijdinstelling en is een echte teamspeelster.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

Deel dit bericht