Nieuws

MASSAAL AFSCHEID ZORGT VOOR TRANEN BIJ VELO

AD SPORT / Peter Lotman - Eigenlijk deed de uitslag na afloop van Venéco/VELO tegen JuRo Unirek/VZV er niet meer toe. De meeste aandacht ging uit naar het afscheid van vrijwel het complete eerste team van de Wateringse club. Op dat moment kwamen de meeste emoties los.

De tranen vloeiden rijkelijk, maar dat kwam niet omdat tegenstander VZV zojuist met 27-28 het eerste duel om de derde plaats had gewonnen. Teammanager Henk Baggerman, die zelf ook afscheid nam, had voor iedere speelster een mooie tekst bedacht. Cadeaus en bloemen werden overhandigd en de knuffels over een weer zorgden voor veel emotie. Zelf werd de onvermoeibare Baggerman vol lof toegesproken door voorzitter Henk de Groot. En ook succestrainer Nico Stet moest eraan geloven.

NIPTE NEDERLAAG ONDERGESCHIKT AAN VERTREK COMPLEET BASISTEAM

Het werd een afscheid na twee prachtige seizoenen, die met hoofdletters in de boeken van VELO worden bijgeschreven. Wat hebben de supporters genoten van hun idolen. En wat konden de speelsters zelf ook terugkijken op een fantastische periode met aansprekende resultaten. De speelsters, de staf en de supporters moeten nog maar een tijdje flink genieten van deze onvergetelijke periode. Volgend seizoen lijken die mooie tijden onder de nieuwe oefenmeester Alex Curescu, aanwezig als aandachtig toeschouwer, definitief voorbij. Zonder de sterren Carmen Riepe, Kirsten van Steenbergen, Talisa van Bergen en Henegouwen, Angelique van Duijvenbode, Michelle Huf, Maud Schuit, Pieke van Ingen, Lexie Louwerens en Melissa Dijkstra moet Curescu bij VELO proberen een nieuw team op te bouwen.

ZWARE TAAK

“Een Mission Impossible zegt iedereen, maar daarom vind ik het een geweldige uitdaging om eraan te beginnen”, blikte Curescu optimistisch vooruit. Even leek het erop, dat de opnieuw indrukwekkend keepende Femke Erkens definitief bij VELO zou blijven. Maar de doelverdedigster, die dit seizoen al zó veel punten pakte voor de ploeg van coach Nico Stet, staat nadrukkelijk in de belangstelling van landskampioen VOC. Erkens heeft het enorm naar haar zin bij VELO, twijfelt nog, maar ja, wie kan het aanbod van zo’n topclub aan zich voorbij laten gaan...

VELO en VZV speelden overigens een vlotte partij handbal, vol fouten, dát wel, maar óók met fraaie doelpunten en combinaties. De Noord-Hollandse formatie van Limburger Edwin Janssen was de eerste helft overduidelijk de betere ploeg. De thuisclub stond stijf van de zenuwen met al die fans op de tribune in de wetenschap dat zij straks het middelpunt op de vloer zouden worden.

INHAALRACE

Op de 9-14 voorsprong halverwege viel dan ook niets aan te merken. Pas in het tweede half uur lukte het de VELO-speelsters de spanning van zich af te schudden. Ze begonnen aan een opmerkelijke inhaalrace, die halverwege de tweede helft toch weer een gelijke stand opleverde: 22-22. In die fase was het opnieuw Carmen Riepe die, zoals zo vaak dit seizoen, het initiatief nam en alles raak schoot. Met drie doelpunten vóór de rust en maar liefst tien treffers na het wisselen was zij met recht de Woman of the Match. Een afscheid na een fraaie handballoopbaan om trots op te zijn!

Beide teams scoorden in het laatste kwartier om en om en bij 27-27, met nog minder dan een minuut op de klok, leek de partij in een gelijkspel te eindigen. Toch greep VZV op de valreep alsnog de volle winst (27-28) en begint dus volgende week in eigen huis met een minimale voorsprong aan de terugwedstrijd.

WEDSTRIJDRAPPORT
Amusementswaarde (***): Vanwege de totale sfeer in de weer volgepakte VELO-hal én de inzet van zowel VZV als de thuisclub was het een aardig kijkspel. Daarbij werden de fouten en de missers maar op de koop toe genomen.
Scheidsrechters (****): Denise Steringa en Merel van Zijderveld floten een uitstekende wedstrijd. Het jeugdige koppel (21 jaar pas) biedt veel hoop voor de toekomst. Onder de bezielende leiding van voormalig toparbiter Monique Alsemgeest kunnen zij uitgroeien tot onze nieuwe representanten op het hoogste niveau. Alle ingrediënten zijn daarvoor aanwezig!
Doelpunten VELO: Carmen Riepe (13), Kirsten van Steenbergen (3), Talisa van Bergen en Henegouwen (3), Kim Schildmeijer (3, waarvan het achterwaartse doelpunt een juweeltje was!), Angelique van Duijvenbode (2), Lexie Louwerens (1), Maud Schuit (1) en Femke Mastenbroek (1).
Doelpunten VZV: Isa Schop (6), Esma Staal (5), Pien van der Geest (5), Josien van den Hoek (3), Meike van Splunter (3), Renée Kolken (2), Anna Buter (2), Lieke Jongejan (1) en Meike Kruijer (1).

cover Nico Stet, die een punt zet achter zijntrainerscarrière, richt zich tot zijn speelstersgroep na het laatste thuisduel

foto Paul Vis sr.

Deel dit bericht