BFC, Tachos en Aalsmeer 3 naar achtste finale beker

De handballers van Smezo BFC  hebben de Limburgse Regioderby uit het bekertoernooi tegen Cabooter Group  Handbal Venlo in Venlo na een 8-15 ruststand met 25-29 gewonnen. De ploeg uit Beek was in Sporthal Craneveld in Venlo de gehele wedstrijd de betere ploeg en kwam halverwege de tweede helft op een maximale voorsprong van tien doelpunten uit. In het laatste kwart wordt men wat nonchalant en geeft men niet meer vol gas waardoor Venlo de schade nog kon beperken. BFC plaatst zich met deze zege als vijfde eredivisie ploeg voor de achtste finale.

Ook eredivisionist Tachos plaatste zich woensdagavond voor de achtste finale van het bekertoernooi. De ploeg uit Waalwijk had, op bezoek bij Apollo uit Son niet al te veel moeite met de hoofdklasser. Na de 9-16 ruststand won Tachos met 29-48 en plaatste zich ook bij de laatste zestien.

In de tweede ronde versloeg hoofdklasser Apollo nog eerstedivisionist Olympia ‘89 maar woensdagavond was men toch wel een beetje onder de indruk van de tegenstander, eredivisionist Red-Rag Tachos, waardoor  men vergat het eigen spel te spelen. Daardoor haalde de ploeg uit Son ook niet zijn normale niveau. Het was de eerste ervaring voor Apollo om tegen een team te spelen dat drie klasse hoger uitkomt.

Verdedigend was men echter te lief voor de ploeg uit Waalwijk. Als men wat meer durf en lef had getoond was het verschil zeker kleiner geweest. Tot 6-6 kon men gelijk op gaan met Tachos maar daarna ging het snel en kreeg men veel breaks en zeven meters tegen waardoor de verschil in rap tempo opliep.

Ook de handballers van Eerstedivsionist FIQAS Aalsmeer 3 hebben zich geplaatst voor de achtste finale van het bekertoernooi. De Noord-Hollanders versloegen HVV’70 uit voorschoten met 41-30. "Het is uiteindelijk een wat geflatteerde uitslag geworden,”vertelde coach Dick Gijsman van HVV na afloop.  "Het was een gelijk opgaande wedstrijd met een 17-16 ruststand tot onze keeper vijftien minuten voor het einde uit viel en omdat onze tweede keeper was ziek was moest er een speler het doel verdedigen en dan gaat het hard.”