Bocholt kan zich opmaken voor de tweede ronde van de EHF Cup

De Belgische kampioen Achilles Bocholt speelt dit weekend zijn twee wedstrijden uit de eerste ronde van de EHF Cup tegen het Montenegrijnse RK Partizan 1949 Tivat thuis in de Damburg te Bocholt.

Na de eerste wedstrijd van Zaterdagavond kan de ploeg van trainer coach Bart Lenders zich al gaan opmaken voor de tweede ronde. De eerste wedstrijd eindigde zaterdag in een overwinning met dubbele cijfers. na de 7-16 ruststand klaarde Bocholt  de eerste klus dit seizoen met een 19-38 overwinning. Zondagmiddag om 16:30 uur staat de return in de Damburg op het programma. Daarmee mag men al wel veronderstellen dat de eerste doelstelling van dit seizoen, een ronde overleven in de Europa Cup, is geklaard

Het werd al snel duidelijk dat Partizan geen gevreesde tegenstander was voor de Belgische kampioen die na goed twaalf minuten al op een 1-7 voorspong stond.  Na een Macedonische time-out leefde de gasten even op maar al snel pakt Bocholt weer de draad op en via 4-9 liep men via 4-12 uit naar de 7-16 ruststand . In de tweede helft maakt Bocholt snel duidelijk dat de gasten niks te zoeken hadden in België . Bij 8-21 was het definitief over en sluiten voor Partizan dat in het verdere verloop van de wedstrijd de achterstand alleen maar groter zag worden.

Scores Bocholt:  Brecht Wertelaers 7, Evert Kooijman 6, Bartoz Kedziora 5, Serge Spooren 5, Damian Kedziora 4, Roel Valkenborgh 4, Wout Winters  3,  Joren Lamers 2, Anderas Kittel 1, Elias Konikx