Nieuws

Bont en Schoenaker naar halve finale Deense titelstrijd

De  handbalsters van København Håndbold met Debbie Bond en Myrthe Schoenaker hebben zich woensdagavond geplaatst voor de halve finale van het Deense kampioenschap. De ploeg van de in Nederland niet geheel onbekende trainer coach Claus Mogenson, die als speler nog voor Sittardia heeft gespeeld begin deze eeuw, verloor verrassend de eerste wedstrijd thuis met 23-29 (10-13) van Silkeborg-Voel.

Maar bij de tweede wedstrijd in de JYSK Arena in Silkeborg nam København Håndbold revanche door met 25-29 (10-9) de tweede wedstrijd te gaan winnen.

Dinsdagavond moest dan ook de derde wedstrijd uitsluitsel brengen welke van de twee ploegen naar de halve finale zou gaan. København Håndbold profiteerde nu wel van het thuisvoordeel en versloeg Silkeborg-Voel met duidelijke cijfers. na de 16-9 ruststand plaatste  Debbie Bond en Myrthe Schoenaker zich met hun ploeg voor de halve finale na de 31-23 overwinning. In de laatste wedstrijd scoorde Bont twee maal en schoenaker kwam tot één doelpunt.

De nummers één en twee van de competitie FC Midtjylland en  Nykøbing F. Håndbold hebben zich rechstreeks geplaatst voor de halve finale. De nummers drie t/m 6 spelen een kwartfinale. De winnaar daarvan plaatsen zich voor de halve finale.

De tweede kwartfinale gaat tussen Viborg HK en Odense HC, de ploeg van Pearl van der Wissel. Zij spelen vanavond de derde wedstrijd. De eerste eindigde in een 26-28 overwinning voor Odense. De tweede werd met 20-22 gewonnen door Viborg

In de halve finale gaat København Håndbold het opnemen tegen FC Midtjylland terwijl de winnaar van Odense tegen Viborg HK het gaat opnemen in de halve finale tegen Nykøbing F. Håndbold 

  

Deel dit bericht