Nieuws

Borhave verwelkomt vijf nieuwe spelers

Ter versterking en verbreding van de selectie heeft Borhave een vijf-tal nieuwe speelsters aan de selectie van trainer Rick Philips toegevoegd. Het betreft Daimy Nijland, Jazzlynn Berfelo, Eslie Wissink, Geke Seiger en Priscilla ter Elst

Met de nieuw spelers is de selectie aangevuld met spelers die in een leemte voorzien. Zo zijn met Daimy en Jazzlyn twee linkshandige spelers gekomen. Eslie Wissink is doelverdediger, waardoor er een vast tweetal doelverdedigers beschikbaar is. Geke Seiger is een ervaren cirkelloper en op die positie was de selectie dun bezet geraakt. Priscilla ter Elst is op meerdere plaatsen inzetbaar.

Daimy Nijlandis 20 jaar, woont in Glanerbrug en speelt vanaf haar vijfde jaar bij Avanti Glanerbrug. Vorig seizoen is ze overgegaan naar Combinatie’64 uit Losser (hoofdklasse) ze grijpt nu de kans aan om bij Borhave eredivisie te spelen. Daimy is linkshandig en speelt bij voorkeur vanuit de rechterhoek. 

Jazzlynn Berfelois 16 jaar en woont Zenderen (gemeente Borne). Tot haar 14e heeft ze gehandbald bij Zenderen Vooruit, daarna volgde de overstap naar Borhave, ze speelde in het combinatieteam Borhave/ Olympia in de B-divisie en zo af en toe ook bij de dames. Ze maakte vier jaar deel uit van Handbalschool Twente. Afgelopen seizoen speelde ze bij dames van Bentelo in de eerste divisie. Ze keert bij Borhave terug omdat ze graag eredivisie wil spelen, ze kent de sfeer en weet dat die goed is. Als Linkshandige speler heeft ze  op meerdere posities gespeeld maar afgelopen seizoen vooral rechterhoek.

Eslie Wissinkis 23 jaar en woont in Albergen. Ik heb verkering met Bas (de tweelingbroer van de vriend van Moud Vlaskamp ) en ben dus ook wel eens in Hengelo te vinden. Eslie is keeper. Vanaf de jeugd heeft ze voor “De Tukkers” gespeeld. Er was een tussenjaar bij Olympia Hengelo. Dat was een super leuk jaar! Maar “De Tukkers” kwam op hetzelfde niveau en om die reden keerde ze terug! Naast handballen studeer Eslie aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen, Sport- en Bewegingseducatie ze zit in het laatste jaar. Hopelijk kan in 2018 mijn diploma in ontvangst genomen worden. “Ik heb super veel zin aan het keepen in de eredivisie. Zeker een uitdaging! Ik heb er zin in! Het is een super leuk team en we gaan ervoor! Tot in de sporthal”.  Saillant detail: Marlin, de oudere zus van Eslie was van 2007 tm 2010 keeper bij Borhave.

Geke Seiger,Geke is de oudere zus van Eva Seiger die al bij Borhave speelt.In eerste instantie had Geke besloten om een tweede seizoen bij “De Tukkers” in Albergen te blijven. Hier heeft ze na DSVD een jaar gespeeld en had het daar heel erg naar haar zin bij zowel de club, de staf als het team.  Toen de competitie afgelopen was en de spelers twee weken rust kregen durfde ze toch wat breder na te denken over het komend seizoen. Via haar zusje, Eva, hoorde ze positieve verhalen over haar seizoen bij Borhave. Zelf bezocht ze ook meerdere wedstrijden. “Dat kriebelt dan toch, mijn ambitie om nog eens eredivisie te spelen was groot en dit is nu de kans voor mij”. Uiteindelijk heeft ze besloten om komend seizoen voor Borhave te kiezen. De eerste trainingen zitten er op en ze kijkt uit naar de eerste oefenwedstrijden. “Ik heb er zin aan!!”. Geke is Cirkelloper en midden verdediger.

Priscilla ter Elst, 22 jaar. Priscilla gaat volgend seizoen (weer) bij Borhave handballen. Zoals sommige misschien wel weten heeft ze al een aantal jaren bij Borhave gespeeld (2009 tot en met 2013). Vervolgens ging ze het avontuur aan bij DOS waar ze 3 seizoenen heeft gespeeld. Na haar knieblessure is ze  één seizoen voor DSVD in actie gekomen. Nu dus weer terug in de eredivisie op een vertrouwd nest. Een favoriete positie heeft Priscilla niet. 

“De reden dat ik voor Borhave heb gekozen is dat de meiden allemaal gezellig zijn en ze eredivisie spelen!”  

Deel dit bericht