Nieuws

BOCHOLT STELT ORDE OP ZAKEN: WINST OP VISÉ VOLDOENDE VOOR FINALETICKET

Door Bocholt - Dan toch. Dan toch is het Sezoens Achilles Bocholt gelukt om – als het om de knikkers gaat – komaf te maken met Visé. In een aardig goed gevulde Damburg konden de jongens van coach Boiten met 33-23 winnen. Bocholt neemt het nu in de finalewedstrijden op tegen de noorderburen uit Pelt. Een echte derby voor de Belgische titel, zo hebben we het graag.

“We hebben er hard voor gevochten en veel moeten baggeren.” Dat was de eerste reactie van coach Boiten achteraf. En dat klopte ook. Het  openingskwartier was voor de bezoekers. Het was tot in de 16e minuut wachten op de gelijkmaker van Bocholt, mede mogelijk gemaakt door Abdou Mané en 7-7 op het scorebord. Daarna was het Bocholt dat de wet bepaalde en Visé dat nederig moest achtervolgen. Dat we met 16-9 naar de koffie mochten, had waarschijnlijk niemand bij aanvang van de wedstrijd voorspeld.

In de tweede helft noteerden we vooral méér van hetzelfde. Bocholt dicteerde de wet en Visé was op achtervolgen aangewezen. Heel eerlijk, Visé kwam zo nu en dan nog eens kijken, maar echt een vuist maken konden ze niet meer. Halfweg de tweede helft stond er zowaar een 26-15 op het bord. Een pandoering leek in de maak. Het Bocholter blok stond er. Aanvallend werd goed afgewerkt door o.a. Kljajic, Winters en Serge Spooren. Nadat Kljajic in de 26e  minuut de 33-19 maakte, was het voor Bocholt prima. Visé kon nog terugkomen tot 33-23. Maar dat werd ook meteen de eindstand.

Een meer dan verdiende overwinning. Zoals we al in de voorbeschouwing hadden aangegeven: beide ploegen waren gehavend. Maar aan Bocholter zijde hebben de vervangers zich geweerd en zich aan het publiek getoond. Dat is de kracht van een goede kern. Nu even uitademen en dan weer alles geven in de confrontaties met Sporting Pelt. Deze kern, deze trainers én deze supporters hebben recht op een prijs dit jaar. En daar gaan we alles aan doen om die te halen!

Sezoens Bocholt: Snoeks, Gijbels, Tielen, Winters (7), Mané (3), Spooren (7), Lamers, Driesen (3), Jerry, Roelants, Claessens (1), Jaeken, D’Hanis, Strauven (2), Doms, Klajic (10/3)
HC Visé: Brixhe (1), Maes (3), Devisch, Wouters (1/1), Ranc (1/1), Destexhe (3), Massat, Plessers, Bourget (1), Kieffer, Delatte, Vancosen (6), Boyon (3), Bello (1), De Novellis (3), Fiorello

cover Binnenkort strijden Sporting Pelt en Bocholt om de Belgische titel, inzet verzekerd aan beide kanten!

foto Reza

Deel dit bericht