VLEKKELOOS EINDE SPORTING PELT IN SLOTDUEL TEGEN EUPEN

Door Sporting Pelt /Sven Spooren - Ook Eupen, dat al zeker was van het behoud, moest in Pelt haar meerdere erkennen: 37-22. Sporting liet vanaf minuut 1 geen twijfel bestaan over haar intenties! In een verschroeiend tempo werd er getracht Eupen te destabiliseren.

Eupen kon welgeteld 10 minuten volgen (4-4), ook omdat Sporting nog wel wat kansen verkwanselde. Maar daarna was het al Sporting wat de klok sloeg. Het ging in één ruk door naar 9-4 (15’). Falke scoorde binnen 30 seconden zelfs 2x! Hij liep zich het licht helemaal uit de ogen en moest dan ook naar adem gaan happen achter de bank! Wat een inspanningen!

Na 20 minuten stond er al een geruststellende 11-5 op het bord. De verdediging stond weer als een huis, Deekens stopte en lanceerde de ene tegenaanval na de andere. Maar ook het samenspel via Ivan Antic en Robbe Spooren was mooi om te zien! Zo werd de rust bereikt met 17-9! Robbe Spooren en Tommie Falke hoefden zelfs het halfuur niet vol te maken.

Coach Douven roteerde dat het een lieve lust was en de tweede helft werd bijna volledig met ‘de bank’ gespeeld. Die wisselspelers lieten zich ook zien: Tanguy Delpire, Louis Delpire, Sverre Stollman, Dylan Vossen, Youri Denert… allemaal lieten ze zich opmerken! Ook in de tweede helft kon Eupen 10 minuten (min of meer) volgen: 24-13 na 40 minuten om vervolgens weer onder de voeten gelopen te worden (31-18 na 50 min). De wedstrijd werd in stijl afgesloten met een eclatante 37-22 overwinning. Hierdoor eindigt Sporting na deze play-offs als eerste en heeft het thuisvoordeel in de finale. Dat wil zeggen dat een mogelijke 3e en beslissende wedstrijd ook in Neerpelt gespeeld wordt.

PROGRAMMA (best of three): wie 2x wint is Belgisch kampioen!
Zaterdag 18 mei 20u15 (?)           Bocholt – Sporting Pelt (Damburg Bocholt)