Nieuws

CSV Handbalt 24 uur non-stop voor het goede doel.

Op 23 en 24 juni gaan 17 fanatieke handballers van CSV Handbal uit Castricum 24 uur lang handballen in sporthal De Bloemen in Castricum. Gesteund door Nh1816 Verzekeringen halen zij geld op voor Stichting Welzijn Castricum en hun eigen club.

En ze doen ook no eens twee wereldrecordpogingen. Ieder uur, van vrijdag 23 juni 20:00 uur tot zaterdag 24 juni 20:00 uur, treft het ‘non-stop’ team van CSV een andere tegenstander, dus ook ’s nachts.

Nh1816 Verzekeringen neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Een deel van de winst die het bedrijf maakt, geeft zij terug aan de samenleving. Ter gelegenheid van het 200-jarig jubileum konden Nh1816 verzekerden een project indienen voor het goede doel en hun vereniging. Xander Blankestijn, voorzitter van CSV Handbal en verantwoordelijk voor sponsoring, diende het idee voor 24 uur handbal in.

Stichting Welzijn Castricum ondersteunt de zwakkere doelgroepen van onze gemeenschap, waaronder ouderen, anderstaligen en mensen met een minimuminkomen. De Stichting heeft als doel inwoners en organisaties uit de gemeente Castricum met elkaar te verbinden om de vragen en behoeften op het gebied van welzijn samen met inwoners te vertalen naar het bestaande en nieuw aanbod van voorzieningen, zodat inwoners zo goed en lang mogelijk zelfredzaam kunnen blijven. Daarnaast willen zij bewoners stimuleren nieuwe ideeën voor activiteiten aan te dragen en hen te ondersteunen en begeleiden bij de opzet en uitvoering hiervan.

Wereldrecordpogingen

Voorafgaand aan de 24 wedstrijden doet het team ook nog een poging voor twee wereldrecords. Een individuele recordpoging - binnen een halve minuut zoveel mogelijk keer een doelwit in een handbaldoel raken . Daarnaast een teampoging - 10 tennisballen zo snel mogelijk (record: 16,81 seconden) overgooien tussen 10 spelers waarbij iedereen elke bal een keer vast heeft. Ingewikkeld? Kom het bekijken - vrijdag 23 juni vanaf 18:30 in De Bloemen.

Sponsorgeld goed besteed

Wil je een speler of het team sponsoren? Dat kan nog steeds en de inleg wordt verdrievoudigd door Nh1816. Voor elke euro die CSV binnenhaalt, schenkt Nh1816 2 euro aan Stichting Welzijn Castricum. 

Deel dit bericht