Nieuws

De strijd om niet te degraderen.

Over kampioenschappen en promoties lezen we volop. Landelijke en regionale media staan vooraan om dit te verslaan middels juichende artikelen en foto’s van feestende teams, al dan niet op de beroemde platte kar.

Degradatie is echter ook een belangrijk onderdeel van de competitie. Vaak met nog meer impact dan een promotie of kampioenschap. Een trapje lager betekent vaak ook dat spelers en speelsters op zoek gaan naar een andere club, omdat ze graag op niveau willen blijven spelen. Helaas gebeurt het regelmatig dat een wat kleinere club begint aan een vrije val.

Hoe staat het in de diverse handbalcompetities. Vandaag de eerste en Tweede divisie

Eerste divisie

In de Eerste Divisie degraderen de nummers 13 en 14.

Bij de heren is Habo al gedegradeerd en gaat het nog om plaats 13!! tussen Havas, Achilles en EHC. Hier heeft Havas de iets betere papieren. 14 punten en het beste doelsaldo (-43) Achilles ( -94) en EHC (-116) hebben beide 13 punten. Programma’s zijn vergelijkbaar en de clubs hebben geen onderlinge duels meer.

Bij de dames in het doek al enige tijd geleden gevallen voor United Breda. In Breda zullen ze hun handen vol hebben aan het bij elkaar houden van het team. Hier vier teams die nog flink aan de bak moeten om volgend jaar weer in de Eerste divisie te kunnen spelen. Hellas heeft hier de minste papieren met 14 punten (-78). DSS staat daar slechts één puntje boven (-58). Bentelo (-48) en Hercules(-29) hebben beide 16 punten. Hercules kan dit weekend al een flinke stap zetten, als ze in Breda de punten binnen halen. Saillant detail is dat op de laatste competitiedag Hellas gastvrouw is voor….DSS. Zal het eens zo beruchte en beroemde bolwerk Hellas in haar 90-jarig bestaan verder weg zakken? Bijna onvoorstelbaar, al zal DSS daar – terecht – geen boodschap aan hebben.

Tweede Divisie

Een stapje lager, in de Tweede Divisie, is het al net zo spannend, zo niet nog spannender. Hier degraderen de nummers 11 en 12

Heren

Bij de heren in 2A is het doek voor Hercules gevallen. DEF-Fire/Aristos 2 heeft 12 punten, 5 minder dan bv San4All/Artemis, de tegenstander van komend weekend. 3 wedstrijden winnen en hopen dat Artemis, Cometas of Donar nergens punten pakken. Deze 3 hebben allen 17 punten.

In 2B bij de heren is het wurgend spannend voor de vervelende plaatsen 11 en 12. Tussen nummer 2 en de nummer 12 liggen slechts 10 punten. Onderaan White Demons (-112), WPK Westlandia (-23) en Swift Helmond (+2) allemaal met 14 punten. Daar boven GHV (-18) met 16. Weer wat hoger DWS (+23) en Rapiditas (+24) met 18 punten. Gemini en Oliveo hebben er 19 en dat zou genoeg moeten zijn. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen, zeker in de sport. Dit weekend kan GHV goede zaken doen door thuis te winnen van Swift. Westlandia zal alles op alles zetten om tegen Oliveo niet te verliezen. Rapiditas mag bij Atomium op bezoek, die dan officieel kampioen kunnen worden. Poeh. Swift-Westlandia staat ook nog op de wedstrijd kalender. Kortom, de komende weken zullen de emoties hoog oplaaien. En een hele klus voor de arbitrage.

Dames

Bij de dames in 2A heeft Nieuw Heeten de slechtste papieren met 5 punten en (-110). Hiermee lijkt hun lot bezegeld. Olympia Hengelo heeft 9 punten ( -98) V&S heeft 10 punten (-50) en BWO 11 punten ( -115) Dit weekend meteen al een “topper” wanneer Olympia V&S ontvangt. Verder nog BWO-V&S en op de laatste dag gaat V&S op bezoek bij Nieuwe Heeten. V&S lijkt haar lot het meest in eigen hand te hebben, omdat zij de directe concurrenten ontmoeten. 

Bij de  Dames in 2B zitten drie  teams elkaar op de hielen. Oliveo leek al uitgeschakeld maar de meiden uit Pijnacker weten niet van opgeven. Wel staan ze op plek 12 met 10 punten (-90) 1 puntje meer hebben MHV (-79) en VHC (-61) .Dit weekend ontmoeten VHC en Oliveo elkaar in Valkenswaard. MHV kan dan zomaar op plek 12 belanden. De Millse dames hebben de pech zowel BFC als Westsite te krijgen. Deze teams strijden om de titel, waarbij het doelsaldo zo maar beslissend zou kunnen zijn.

Aandacht voor de hoofdklasse volgt. 

Deel dit bericht