Debbie Bont en Myrthe Schoenaker grijpen naast Deense titel

Afgelopen weekend stond de derde en laatste wedstrijd in de strijd om de Deense landstitel tussen Nykøbing F Håndboldklub en  København Håndbold, met Debbie Bont en Myrthe Schoenaker in de Arena Næstved Hal in Næstved op het programma.

Beide ploegen hadden tot dusver hun uitwedstrijd gewonnen, dus moest de derde wedstrijd de beslissing brengen. Vanwege het resultaat in de competitie had Nykøbing F Håndboldklub het thuisvoordeel en daar wist men uiteindelijk ook van te profiteren. Na een 10-12 ruststand werd Nykøbing F Håndboldklub de nieuwe Deense kampioen, na de 27-25 overwinning.

København Håndbold, de ploeg van trainer-coach Claus Mogenson startte als een wervelwind en had na 12 minuten een 3-7 voorsprong opgebouwd. Nykøbing vluchtte in een time-out en herstelde wonderbaarlijk snel want met drie doelpunten op rij werd het in de 18e minuut 6-7 terwijl de thuisploeg bij 8-8 weer langszij kwam. København kon zich herpakken en nam weer een twee doelpunten voorsprong (8-10) die men tot aan de rust wist vast te houden.

Met twee doelpunten van Johanna Westberg kwam Nykøbing meteen na rust weer langszij. København kon nog een keer de leiding pakken (12-13) maar zag vervolgens toch de thuisploeg definitief het heft in handen nemen en uitlopen naar 17-14 (42’) en 20-16 ( 48’).

Drie minuten later komt København terug tot twee doelpunten (21-19) waarna met nog zes minuten te spelen København via Myrthe Schoenanker en Anne Mette Hansen weer terug komt tot op één doelpunt: 23-22. Nykøbing pakt meteen een time-out en komt vervolgens scherp uit dit conclaaf van één minuut terug het veld op. Drie doelpunten op rij betekenden de doodsteek voor København. Via 26-22 eindigt de derde finalewedstrijd met een 27-25 overwinning voor de ploeg uit  Næstved dat daarmee voor het eerst de Deense titel in de wacht heeft weten te slepen.

Heren

Bij de heren ging de landstitel naar Aalborg Håndbold dat na de 26-26 in de eerste wedstrijd - na een late treffer van de Noorse International Sander Sagosen voor Aalborg in de thuiswedstrijd tegen Skjern Håndbold -  zondag in de uitwedstrijd wel met ruime cijfers wist te winnen al ging het behoorlijk op en neer. Na de 6-12 tussenstand kwam Skjern terug tot 16-17. Aalborg rechtte nog een keer de ruggen en liep weer uit naar 19-24 om vervolgens weg te lopen naar de 25-32 eindstand.