Nieuws

Dion Sillen nieuwe hoofdtrainer bij United Breda

Voor het komend seizoen is Dion Sillen de nieuwe trainer coach voor de dames selectie van United Breda dat gaat uitkomen in de Tweede divisie. Dion is geen onbekende in de handbalwereld. Hij is zelf actief geweest als speler vanaf zijn 9e jaar tot zijn 21e jaar bij Blauw Wit in Limburgse Beek en speelde daarna nog bij Camelot, Roef en Taxandria. Hij is daarmee de opvolger van Mohsen Daghrir die na vier seizoen de dames onder zijn hoede heeft gehad over gestapt is naar de heren

In 2003 is Sillen zijn trainers activiteiten begonnen bij Roef in Moergestel, waarna hij zowel bij Internos, Camelot en Nieuwegein actief was als trainer of als assistent trainer. Daarnaast was ook vier jaar actief in de handbalschool van Brabant waar de meisjes B zijn aandacht hadden

Ook heeft hij een jaar als assistent trainer gefunctioneerd bij het dames eredivisie team van Handbal Venlo. Als laatste was hij afgelopen seizoen actief bij AES uit Arnhem waar hij de dames A-jeugd in de jeugddivisie onder zijn hoede had. Sillen was in het verleden ook als teambegeleider werkzaam bij Hellas, wat op dat moment uitkwam in de eredivisie.

Dat de nieuwe coach vaak met jeugd heeft gewerkt komt United Breda goed van pas. Op dit moment staat er een jeugdig team te wachten op hem zodat hij daar een goed collectief van kan maken. Zijn opdracht is dan ook, bouw aan de ploeg om er in de toekomst weer een stabiele ploeg van te maken.

Voor Sillen, die in het dagelijks leven werkzaam is bij Breda Actief als adviseur vrijwillige inzet & Sport en Bewegen, werd de afstanden naar Arnhem ook steeds belastender daarnaast was er geen zicht op een dames A-team voor komend seizoen. Omdat de reisafstand nu een stuk minder wordt, en hij daardoor wat meer tijd overhoudt, gaat Sillen zich ook richten op het afronden van de opleiding HT4.

Deel dit bericht