Nieuws

DIOS niet in Eredivisie

Toch tevredenheid bij coach Arjan Koster na succesvol jaar

Door Peter Lotman - Den Hoorn - Ondanks de 29-23 overwinning op Olympia’89 maken de handballers van DIOS geen kans meer op de eredivisie. De eerste plaats in de nacompetitie is uit het zicht voor het team van coach Arjan Koster. ,,Toch was het een mooi seizoen.”

Koster heeft, ondanks andere aanbiedingen, ook volgend seizoen de ploeg uit Den Hoorn onder zijn hoede. ,,Ik heb het geweldig naar mijn zin bij deze club, die sport op niveau en gezelligheid weet samen te voegen tot één geheel. Er zit nog groei in dit team. Ik ga door met inpassen van jonge gasten. Vier junioren worden senior, waardoor de selectie breder wordt. Er ontstaan meer mogelijkheden en dat biedt voldoende perspectief voor mij.”

Ook aan dit seizoen houdt Koster goede herinneringen over. ,,Het was een competitie met twee gezichten. In de eerste helft speelden wij het beste handbal van de laatste jaren. We pakten de tweede periodetitel. Alles verliep soepel en we hadden geen geblesseerden. Het tweede deel was met ups en downs. Door de keuze om het tweede team kampioen te laten worden en door blessures waren we met het eerste niet altijd op volle sterkte. Dat heeft punten gekost.”

Tegenslag

Ondanks de tegenslag bleef Koster met zijn mannen goed presteren. ,,Dat is ook een reden dat ik blijf. De klik met de groep is optimaal. De selectie blijft compleet en daarin spreken de spelers het vertrouwen uit in de technische staf. Ook de samenwerking met teammanager Monique Alsemgeest is voortreffelijk. Dat alles is een goede motivatie om met elkaar door te gaan. We staan steeds met veel man op de training, dus dat geeft aan dat ze er echt voor willen gaan. Het totale plaatje geeft mij veel voldoening:  het eerste team een periodetitel en het tweede kampioen en bekerfinalist van de Jan Alma Cup.”

Op veel versterkingen rekent Koster niet. ,,Aanwas van buitenaf is lastig, omdat de mensen toch nog steeds anders tegen DIOS aankijken. Het is jammer dat talentvolle spelers niet inzien dat je beter kunt rijpen in de eerste divisie dan op de bank in de eredivisie. Ik heb gemerkt dat die gasten bij DIOS wel degelijk prestatiegericht zijn en er niet alleen voor de gezelligheid handballen. Er is een goed evenwicht. Ook komend seizoen gaan we met deze groep weer voor een periodetitel en voor een plaats in de top van de eerste divisie.”

Afstand

Tegen Olympia speelde DIOS een stroeve eerste helft (rust 13-13), maar na het wisselen nam de Hoornse club snel afstand. Met de uitblinkende doelman Barry Duijndam en de sterk spelende Frank Koole en Robin Huisman was het na een kwartier 24-18.  Vooral de effectballen van Koole oogstten veel applaus. Huisman schoot vooral effectief raak vanuit de tweede lijn.

Doelpunten DIOS: Frank Koole (9), Robin Huisman (6), Ruud de Jong (4), Daan Hoogenberg (3), Wesley Stet (2), Wouter van den Ende (2), Tim van der Wel, Bart Dessens en Roy Stet.   

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (***) : Het was een leuke, vlotte partij met veel wisselende acties en ook met veel fouten. Maar daardoor gebeurde er wel het een en ander. Het spel golfde op en neer. Beide teams probeerden het publiek te vermaken en dat lukte bij vlagen prima.

Scheidsrechters ( ***) : Sonja Borregana en Gideon Broekhuizen floten een uitstekende wedstrijd. Het koppel is goed op elkaar ingespeeld. De immer stoïcijnse houding en blik van Sonja Borregana houdt de rust in de wedstrijd. Beide arbiters zien vrijwel alles. We zouden ze wel eens aan het werk willen zien in de eredivisie mannen. Dat moeten ze aan kunnen.

Beste spelers: Bij DIOS blonk Frank Koole weer uit met zijn effectvolle schoten. Van hoog niveau. Dat hij ook af en toe ‘makkelijke’ balletjes mist, nemen de toeschouwers graag op de koop toe. Ook doelman Barry Duijndam keepte uitstekend. Bij Olympia was vooral het collectief sterk zonder absolute uitblinkers.

AD SPORT/PETER LOTMAN  

Deel dit bericht