Droom voorbij: Oranje Beachhandbalsters stranden in kwartfinale

Acht wedstrijden en één set goed gespeeld:  Eén set wordt Oranje fataal

De Nederlandse Beachhandbalsters hadden een droom, via het Europeeskampioenschap in Zagreb zich plaatsten voor het WK van 2018, Daarvoor was een plaats bij de beste vier noodzakelijk. Naar Oranje wilde meer en ze gingen voor de Europese titel.

Acht wedstrijden zag het er goed uit voor Oranje. Geen enkele wedstrijd werd er verloren en als enige ploeg bereikte Nederland ongeslagen de kwartfinale met Polen als tegenstander, de nummer vier uit de andere poule.

In de eerste set leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Oranje dames. Polen kon tot 8-4 nog redelijk in het spoor blijven maar daarna sloeg Oranje toe en liep het uit naar 21-10 om vervolgens met 29-16 de set winnend af te sluiten.

In de tweede set ging het vervolgens helemaal mis, via 2-2 en 4-3 raakte Oranje de draad kwijt en liep Polen uit naar 4-11. “De overtuiging was weg en daarnaast hadden we ook wat pech”,  legt Ricardo Calrijs uit, “daarna liepen we achter de feiten aan. Die achterstand kreeg Oranje niet meer goed gemaakt Nederland kwam niet dichterbij dan vier punten 10-14 om uiteindelijk met 14-18 de tweede set te verliezen.

Daarna volgde de shoot outs. Vrijdag was al gebleken dat Oranje daarin niet zo goed was. Er werd toch te veel gemist maar omdat de tegenstander nog slechter scoorde kwam Oranje er mee weg. Tegen Polen in de kwartfinale koste de shoot outs Nederland uiteindelijke de wedstrijd met 2-5  en daarmee ook de droom van een EK titel en werd ook de WK-plaats verspeelt.  Nederland mag nu nog gaan spelen voor de plaatsten 5 t/m 8

De klap kwam hard aan bij Oranje. “Dit was geheel onverwacht en onnodig. De eerste set heeft het team geweldig gespeeld, maar in de tweede wilde het niet meer lukken. Een gemiste kans want we hadden hier een topteam staan. Dat hebben ze acht wedstrijden en één set laten zien. Vervolgens is dan één set waarin het minder gaat meteen fataal. Meer kan ik er nu van zeggen” vertel trainer coach Ricardo Clarijs na afloop

Topscores voor Oranje: Eefke ter Sluis 10, Krista Mol 8, Isabel Bernard 7, Maud de Borst 6, Danielle Rozing 6 Kim Schuurbiers 4, Cladia ten Wal 2.