Nieuws

Eerste speeldag Bekertoernooi dames 1e ronde vol verrassingen

De eerste speeldag van de eerste speelrond bij de dames heeft al een handvol verrassingen opgeleverd  Voor twee eerste divisie ploegen zit het bekertoernooi er als weer op. Daar waar Voorwaats geen kind had aan Pacelli (23-37) werden ZAP en Fortissimo uitgeschakeld.

Zap werd na verlengingen uitgeschakeld in Wevershoof door tweede divisionist VVW. Na een 16-14 ruststand leek ZAP, na de gehele tweede helft achter te hebben gestaan, in de slotfase alsnog de winst naar zich toe te trekken als het 24-25 wordt. VVW wist echter nog gelijk te maken en kreeg ook nog de kans op de overwinning maar de zeven meter in de laatste minuut werd gemist. Vervolgens waren er twee keer tien minuten verleningen nodig om tot een winnaar te komen.

Na de eerste tien minuten was nog steeds gelijk 28-28, maar in de tweede ten minuten rolde het dubbeltje toch weer naar VVW dat met 34-33 een knappe overwinning wist te boeken op de ploeg uit Breezand. “We speelden wel zonder hars maar daar wil ik me niet meer achter verschuilen” vertelt Arthur Lamgedijk. “want aanstaande zaterdag moeten we ook weer zonder hars spelen. Ik hoop dat de meiden vandaag wel geleerd hebben, dal, ook al ben je de beter ploeg,  je er altijd voor honderd procent voor moet knokken”.

Fortissimo sneuvelde in de regulier speeltijd in uitwedstrijd bij hoofdklasser Havas in Almere, Na een 12-10 ruststand zegevierde Havas met 28-25 Coach Ruder wilde zich ook niet achter het spelen zonder hars verschuilen. "We hebben gewoon niet goed gespeeld en dan kun je ook van Havas verliezen", was hij duidelijk in zijn commentaar

De handbalsters van OBW hadden afgelopen weekend tegen Nieuw Heeten de eerste overwinning van het seizoen geboekt in de hoofdklasse B. Kennelijk hadden de handbalsters uit Zevenaar daarmee de smaak te pakken want twee dagen later verslaan ze in de eerste ronde van het  bekertoernooi  Tweede divisionist Wijhe ’92 met 19-18.

Ook de handbalsters van Kwiek 2 kwamen dinsdagavond van de koude kermis thuis. De Tweede divisionist had in Deventer weinig in te brengen tegen Lettele. De talentenploeg uit Raalte verloor met 38-22

Verder hebben zich ook BFC, Houten, LHC geplaatst voor de tweede ronde in december

Kijk hier voor de uitslagen en het programma voor woensdagavond

Deel dit bericht