Nieuws

Europacup: Dalfsen moet iets rechtzetten tegen Galytchanka

Dit weekend staat voor een aantal clubs nog de tweede wedstrijd van de eerste ronde van de EHF-Cup op het programma waaronder Dalfsen tegen het Oekraïense Galytchanka.

Vijf van de veertien clubs die zich voor de tweede ronde kunnen plaatsen, hebben zich daar vorige week al van verzekerd. Bij vijf wedstrijden wordt het dit weekend de eerste en de tweede wedstrijd waaronder VOC Amsterdam tegen het Servische ZK R Medicinar

De handbalsters van Morrenhof Jansen Dalfsen hebben vorige week in het Oekraïense Lviv de eerste wedstrijd met 26-22 verloren, hetgeen betekent dat de bekerwinnaar van afgelopen seizoen zaterdagavond in de thuiswedstrijd met vijf doelpunten verschil moet winnen om een ronde verder te kunnen komen. Met vier doelpunten verschil kan het ook voldoende zijn als de ploeg van Monique Tijsterman Galytchanka onder de 21 doelpunten weet te houden.

Gezien de wedstrijd van afgelopen zondag moet dat tot de mogelijkheden behoren. Vier doelpunten verschil kan in het handbal zo weggewerkt zijn. Maar dan moet men wel zorgvuldiger met de kansen om gaan. Daar ontbrak het in de uitwedstrijd nogal aan. Geconcentreerder spelen en vervolgens minder fouten maken en scherper afronden, dan is de tweede ronde haalbaar.  

In die tweede ronde mag men het dan gaan opnemen tegen het Tsjechische DHK Banik Most waar men in de voorbereiding ook tegen gespeeld heeft en waarvan men 34-25 heeft verloren. Tegen die ploeg is dus nog wat goed te maken voor het team uit Overijssel als het zo ver gaat komen.

19:00 De Trefkoele Dalfsen:  Morrenhof Jansen Dalfsen vs Galytchanka 

Deel dit bericht