Nieuws

Fans genieten volop van doelpuntenmachine Oranje

Door Frits Feuler –“Doe je linker hand omhoog, doe je rechter hand omhoog. En klappen!” En geklapt werd er de hele avond. ‘Viva Hollandia’ van Wolter Kroes komt langs. Mannenkoor Karrenspoor klinkt nog eens met ‘Mooi, mooi, mooi man’ als Oranje een schitterend staaltje acrobatiek in een geweldig doelpunt legt. Als na het duel een deel van de vloer vrij wordt gegeven om met de handbaltoppers op de foto te gaan of een handtekening te ontfutselen, komen de gebroeders Ko ook nog met hun ‘Schatje, mag ik je foto’ de arena binnen. Uit de speakers in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven dreunen al die bekende deuntjes fors door op de trommelvliezen van de 4500 fans. Die nemen de aanmoedigingen maar al te graag over en zitten klaar voor meer dan een uurtje handbal van hun idolen die een allerlaatste keer hun opwachting op vaderlandse bodem maken tegen Italië alvorens af te reizen naar het WK in Duitsland. Veel jeugdige fans, vergezeld van ouders, opa’s en oma’s, broers en zusjes. Veel handballiefhebbers, oud-handballers, hier en daar een ‘verdwaalde’ voetballer. Niet te vergeten de vele vrijwilligers die rond de speelvloer de handen meer dan vol hebben om alles in goede banen te leiden.

Geen enkele wanklank, geen rellen voor de sporthal of op de tribunes. Een feest zoals handbal bedoeld is.

Negen uitverkoren worden voor de wedstrijd voorgesteld als de uiteindelijke genomineerden uit meer dan 500 inzendingen voor de titel ‘grootste Oranjefan’. Tijdens de rust – na een moot optreden van een uitstekende dansgroep - worden de twee prijswinnaars bekend gemaakt: Romée (8 jaar) van HV Borger en Vera van SC Twist (Vlaardingen) mogen op 8 december, samen met 18 anderen, vanuit Arnhem met een bus mee naar Leipzig om daar het duel van Nederland tegen Duitsland live te volgen.

“Gaaf!” is het eerste wat er bij de meiden op komt. Kyra en Iris, ook van SC Twist, gunnen het de twee anderen zeker dit eenmalige uitstapje. Het viertal wil ook later zo goed worden als de speelsters van Oranje. “Natuurlijk Estavana Polman!” klikt het uit drie monden tegelijk. Vera houdt het op Yvette Broch. “Ik snap dat we dan allemaal tot die tijd nog heel veel moeten trainen,” weet Vera te vertellen.

Aan de overkant lopen de Oranje-speelster uit. “Ze doen cooling down,” legt een van de vaders uit. “Cooling wat?” zie je vier paar ogen vragen. “Beetje uitlopen na zo’n wedstrijd, anders heb je morgen heel wat stijve spieren,” legt die papa duidelijk uit.

De leukste doelpunten van de avond vindt het viertal de treffer van Jasmina Jankovic in het lege doel aan de overkant. Wow! Wat een mooie worp, zie je ze denken. “En het vliegertje van Estavana op het einde! Die was zo mooi!”

Het viertal gaat eerst het WK op de buis volgen. “We gaan Oranje goed aanmoedigen!” Voor de twee prijswinnaars is er een live duel, 500 km verderop.

Wat ze op dat moment allemaal nog niet wisten, was dat alle negen genomineerden met de bus op 8 december mee richting Leipzig gaan! Genieten zullen ze allemaal de komende weken. Want bij deze meisjes zit het handbalhart nu al op de goede plaats. 

Foto van het eerder genoemde viertal: Van links naar rechts: Romée, Vera, Kyra en Iris 

Deel dit bericht