Nieuws

Handbalsters Dalfsen pakken Super Cup na winst op VOC

Zesde Super Cup voor Morrenhof Jansen Dalfsen

Voor de zesde keer hebben de handbalsters van bekerwinnaar Morrenhof Jansen Dalfsen, ditmaal ten koste van landskampioen Schoonmaak VOC, de Super Cup binnen gehengeld. In The Dome in Houten won de formatie van Monique Tijsterman de eerste prijs van het seizoen: 33-31. Dalfsen kroonde zich meteen tot opvolger van VOC dat de Super Cup vorig seizoen won. Van 2011 tot 2015 waren alle Super Cups voor Dalfsen.

Beide teams traden aan onder leiding van hun nieuwe trainers.Bij VOC, dit seizoen zonder Charris Rozemalen, had Ricardo Clarijs aan het einde van het seizoen al het stokje van Bert Bouwer overgenomen en loodste de hoofdstedelijke ploeg naar de landstitel. Monique Tijsterman nam na vijf jaar Peter Portengen het roer in Dalfsen over. 

In een spannende eerste helft ging de strijd redelijk gelijk op. De landskampioen leidde na tien minuten met 5-6, zag tien minuten later een 10-10 stand op het bord staan en had halverwege een minimale voorsprong: 16-17. Dalfsen-keepster Yara ten Holte was in die eerste dertig minuten al een behoorlijke sta-in-de-weg voor de landskampioen die het voornamelijk van Rachel de Haze en Talissa Groen moest hebben. 

Na de pauze waren de rollen duidelijk omgedraaid: binnen zes minuten had een herboren Dalfsen een gaatje van vier treffers geslagen: 21-17. Yara ten Holte pakte wat ze pakken kon, de dertien (!) treffers van Dione Housheer ten spijt. Die marge bleef grotendeels intact, al had VOC zes minuten voor tijd (30-29) nog uitzichten op de gelijkmaker. De Belgische Nelo Antonissen dwarrelde door de Amsterdamse defensie en zette de marge weer op twee. De wegtikkende tijd en twee gelijktijdige tijdstraffen nekten de ploeg van Ricardo Clarijs in de inhaalrace: 33-31.

Foto's Alain Decamps:  https://www.ann-alain.eu/HB_div/index.htm 

Deel dit bericht